Mutlak değer konusu hakkında anlamadığım kısım

M in m

Centipat
Arkadaşlar kırmızı ile işaretlediğim yeri hoca -17'ye eşit olduğu için karaladı ama onun üstündeki de -12'ye eşit neden onu karalamadı? Mesela hoca yandaki işlemde mutlak değeri |3X - 11|'i + ve - olarak alıyor ben ise mutlak değerin içerisini - ile çarpmakla uğraşmayıp karşısındaki 7'yi - ve + olarak alıp yapıyorum ama sağdaki işlem kafamı karıştırdı nerede - ye eşit olunca işlemin bitmesi gerektiğini nasıl anlarım?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    281,4 KB · Görüntüleme: 206
Arkadaşlar kırmızı ile işaretlediğim yeri hoca -17'ye eşit olduğu için karaladı ama onun üstündeki de -12'ye eşit neden onu karalamadı?
O adım -12, -17'ye ulaşmak için bir işlem adımı. Farklı bir denklem ya da çözüm yolu değil. Sadece -5'i karşıya atmış.
Mesela hoca yandaki işlemde mutlak değeri |3X - 11|'i + ve - olarak alıyor ben ise mutlak değerin içerisini - ile çarpmakla uğraşmayıp karşısındaki 7'yi - ve + olarak alıp yapıyorum
Denklemin iki tarafına da aynı işlemi yaparsan eşitlik bozulmaz. Sen hocanın yazımını yapıp iki tarafı da -1 ile çarpmış oluyorsun.
sağdaki işlem kafamı karıştırdı nerede - ye eşit olunca işlemin bitmesi gerektiğini nasıl anlarım?
Mutlak yalnız kaldığında sağ tarafın -17 olduğu durumdaki gibi karşı taraf negatif çıkıyorsa işlem bitmiştir, karalayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı