Mutlu musunuz?

Sebebi belli. Elinde olmayanları düşünüp karamsarlığa kapılmaları. Ellerindekinin kıymetini bilmedikleri için mutlu değiller.
Günde 10 saat çalışıp çocuğunun istediği şeyi alamadıkları için mutlu değil insanlar. Ay sonu ne yapacağım diye düşündükleri için. Dükkanları kapalı olduğu için, ellerinden bir şey gelmediği için. İnsanlar intihar ediyor ya borcunu ödeyemediği için ne kıymetinden bahsediyorsun? Ya Türkiye'de parasızlıktan intihar eden insanlar gördük, hala mı şükretme derdindesiniz?

Yazık, cidden yazık. Kimse size hakkınızı vermez, siz alırsınız. Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir. Fakire şükretmeyi öğret ki zenginin düzeni bozulmasın. Halk yasayacak apartman dairesini zor bulurken yönetenler yazlık farklı kışlık farklı saraylarda kalsın.
 
Arkadaşlar, bayağı kişi mutsuz. Acaba sebebi ne? Merak ettim. Çoğu kişi sadece hayır yazmış.

Sebebi süfli dertler. Yani bize dert olmasından lezzet almadığımız şeyler. Şimdi diyeceksiniz ki dertler insana zevk mi verirmiş? Evet veriyor. Ruhumuz cennet standartlarına göre yaratılan latifelere sahiptir. Kur an okumak, Allah'ı hatırlatacak iş yapmak bu latifeleri en çok da latife-i Rabbaniye'yi besler. Bu sayede bu küçük hedeflerden lezzet alır. Eğer insan bunlarla uğraşmaz da dış görünüşüne, iş hayatındaki aksiliklere vs takılırsa, ruh bundan lezzet alamayacağı için insana bir bıkkınlık gelir. Tabii bunların hepsi Müslüman olan insanlar için geçerlidir. Müslüman değilseniz daha farklı şeylerin konuşulması gerekiyor.
 

Geri
Yukarı