Mutlu olmak için ne yapabilirim?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar beni tanıyorsunuzdur. Bazen bu foruma gelip insanlara yardım ederim. Ancak cahil sayılabilecek bir ailem var. 14 yaşındayım ve bugün arkadaşım sistemine 4K 240Hz monitör aldı. Diğer arkadaşım (arkadaş grubumuz var.) PS5 aldı. Çok içim kötü oluyor. Yaşadıklarım normal mi diye düşünüyorum hep. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak için 10TL için yalvarıyorum. Adamlar her seferinde 100TL ile geliyor. 4'lü arkadaş grubumuzda en kötü bilgisayar sistemi bende. Herkes bana fakir diyor. Babama soruyorum bana harçlık verir misin diyor ki: Karnın doyuyor ya, bilgisayarın bile var.

Haline şükret. Senden daha kötü olan binlerce çocuk işte klişe şeyler. Artık her akşam ağlıyorum, ağlayarak uykuya dalıyorum. Büyüyünce iş bulamayıp ev alamayacağım ve büyük ihtimal ile açlıktan ölüp sonsuza kadar gideceğim ve hiç kimse beni hatırlamayacak. Çok üzülüyorum her gün ağlayarak uyuyorum. Hiçkimsenin beni umursamadığı hissine kapılıyorum. Çok fazla fedakarlık yaptığım halde 5 dakikalık bir işim çıktığı zaman asla benimle konuşmayan arkadaşlarım bile oldu.

Fiziksel olarak da çok küçük biriyim. Okulda biri bana sataşınca hiçbir şey yapamıyorum. Öğretmene söylersem dövücek, boş durursam benden para falan isteyecek, tuvalet kabininde saklansam ben çıkana kadar orada bekleyecek. Ailem sınavlardan 90 üstü istiyor. Ben 60 alıyorum sçok iyi bir not aldım diye sevinip akşama psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Arkadaşlar bu yaşadıklarım normal mi?

Arkadaşlar beni tanıyorsunuzdur. Bazen bu foruma gelip insanlara yardım ederim. Ancak cahil sayılabilecek bir ailem var. 14 yaşındayım ve bugün arkadaşım sistemine 4K 240Hz monitör aldı. Diğer arkadaşım (arkadaş grubumuz var.) PS5 aldı. Çok içim kötü oluyor. Yaşadıklarım normal mi diye düşünüyorum hep. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak için 10TL için yalvarıyorum. Adamlar her seferinde 100TL ile geliyor. 4'lü arkadaş grubumuzda en kötü bilgisayar sistemi bende. Herkes bana fakir diyor. Babama soruyorum bana harçlık verir misin diyor ki: Karnın doyuyor ya, bilgisayarın bile var.

Haline şükret. Senden daha kötü olan binlerce çocuk işte klişe şeyler. Artık her akşam ağlıyorum, ağlayarak uykuya dalıyorum. Büyüyünce iş bulamayıp ev alamayacağım ve büyük ihtimal ile açlıktan ölüp sonsuza kadar gideceğim ve hiç kimse beni hatırlamayacak. Çok üzülüyorum her gün ağlayarak uyuyorum. Hiçkimsenin beni umursamadığı hissine kapılıyorum. Çok fazla fedakarlık yaptığım halde 5 dakikalık bir işim çıktığı zaman asla benimle konuşmayan arkadaşlarım bile oldu.

Fiziksel olarak da çok küçük biriyim. Okulda biri bana sataşınca hiçbir şey yapamıyorum. Öğretmene söylersem dövücek, boş durursam benden para falan isteyecek, tuvalet kabininde saklansam ben çıkana kadar orada bekleyecek. Ailem sınavlardan 90 üstü istiyor. Ben 60 alıyorum sçok iyi bir not aldım diye sevinip akşama psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Arkadaşlar bu yaşadıklarım normal mi?
Senin yaşadığın şeyler pek de iyi şeyler değilmiş açıkcası. ): İlk öncelikle öğretmenine size söylersem beni döveceklerini söylüyorlar gibi şeylerden bahsedebilirsin umursayan bir öğretmen mi bilmiyorum umursuyorsa belirt veya müdüre de söyleyebilirsin çok ileri giderse. Arkadaşlarının aldığı şeyler çok da umurunda olmasın benim de umurumda oluyordu gerçekten kötü bir şey. Yakın zamanda çok çalışmanız gerekecek çalışırsanız bir iş bulup güzel geçinebilirsiniz daha çok zamanınız var toparlamak için. Modunuzu bozmayın yoksa daha kötü olabilirsiniz. Ne olursa olsun pes etmeyin kötü bir hikayeniz olabilir fakat daha iyi yapabilirsiniz. Ben de 13 yaşındayım bu yüzden düşüncem pek mantıklı olmayabilir yardım etmeye çalıştım.

Senin yaşadığın şeyler pek de iyi şeyler değilmiş açıkçası. ): İlk öncelikle öğretmenine size söylersem beni döveceklerini söylüyorlar gibi şeylerden bahsedebilirsin umursayan bir öğretmen mi bilmiyorum. Arkadaşlarının aldığı şeyler çok da umurunda olmasın benim de umurumda oluyordu gerçekten kötü bir şey. Yakın zamanda çok çalışmanız gerekecek çalışırsanız bir iş bulup güzel geçinebilirsiniz daha çok zamanınız var toparlamak için. Modunuzu bozmayın yoksa daha kötü olabilirsiniz. Ne olursa olsun pes etmeyin kötü bir hikayeniz olabilir fakat daha iyi yapabilirsiniz. Ben de 13 yaşındayım bu yüzden düşüncem pek mantıklı olmayabilir yardım etmeye çalıştım.

Hocam arkadaşlarımın aldığı şeyler nasıl umurumda olmasın? Seste konuşuyoruz adam sürekli 200-300FPS aldım falan diyor bende üzülüyorum sonra. Hepsi bu da değil okuldaki sözde arkadaşlarımın okul kıyafetimi pisuvara attıkları bile var.

Hocam arkadaşlarımın aldığı şeyler nasıl umurumda olmasın? Seste konuşuyoruz adam sürekli 200-300FPS aldım falan diyor bende üzülüyorum sonra. Hepsi bu da değil okuldaki sözde arkadaşlarımın okul kıyafetimi pisuvara attıkları bile var.
Bence o arkadaşlarını müdüre söylemelisin söylerseniz beni döveceklerini söyleyecekler falan diye de belirtin. Siz de umursamak konusunda haklısınız tabiki.

Hocam ezdirmeyin kendinizi hem siz ne yapıyorsunuz? Size fakir diyen kişilerle arkadaşlık yapıyorsunuz arkadaşlık yapmayın eğer öğretmeniniz dövüyorsa gidip müdüre şikayet edin kendinizi ezdirmeyin kendinizi savunun biri size sataşırsa süt dökmüş kedi gibi zavallı gibi beklemeyin size bir şey yaparlarsa kırın ağzını burnunu çıkışta.

Ee ne yapacaksin intihar mi edeceksin dostum? Madem hayatin bu kadar degersiz. Ha hala yasanabilir bir hayatim var diye dusunuyorsan bir sekilde tutunmaya calisman lazim. Neyde iyiyim, neyde kotuyum, hangi krizi firsata cevirebilirim diye dusunmeye basla.

Keşke hayat bu dertlerle sınırlı olsa :). Seni üzen arkadaşların varsa onlarla ilişkini kesebilirsin. Yalnız kalacağım diye korkuyor olabilirsin fakat yalnızlık kötü bir sey değil. Kendinle başbaşa olmaktır. İlla ki daha iyi arkadaşlarlar edinirsin. Başkalarının aldıklarını, yaptıklarını , senden daha iyi şartlarda yaşamalarını kıskanırsan mutlu olamazsın. Bu kaçınılmaz bir gerçektir. Onda olanları sen de isteyebilirsin ama bu kıskançlıkla olmamalı. Sana söylenenleri kafana takmamalısın. Çalışarak ileride onların imreneceği bir hayat inşa etmek senin elinde. Ve nasıl mutlu olacağını sen keşfetmelisin. Belki de başkalarını mutlu ederek mutlu olabilirsin. Ayrıca kitapları arkadaş edinebilirsin :). Seni hiçbir zaman üzmez aksine mutlu eder.

Haline şükret. Senden daha kötü olan binlerce çocuk işte klişe şeyler. Artık her akşam ağlıyorum, ağlayarak uykuya dalıyorum. Büyüyünce iş bulamayıp ev alamayacağım ve büyük ihtimal ile açlıktan ölüp sonsuza kadar gideceğim ve hiç kimse beni hatırlamayacak. Çok üzülüyorum her gün ağlayarak uyuyorum. Hiç kimsenin beni umursamadığı hissine kapılıyorum. Çok fazla fedakarlık yaptığım halde 5 dakikalık bir işim çıktığı zaman asla benimle konuşmayan arkadaşlarım bile oldu.

Fiziksel olarak da çok küçük biriyim. Okulda biri bana sataşınca hiçbir şey yapamıyorum. Öğretmene söylersem dövecek, boş durursam benden para falan isteyecek, tuvalet kabininde saklansam ben çıkana kadar orada bekleyecek. Ailem sınavlardan 90 üstü istiyor. Ben 60 alıyorum çok iyi bir not aldım diye sevinip akşama psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Arkadaşlar bu yaşadıklarım normal mi?

Çok şükür benim ailem böyle değil. Ama ben daha fazla şeyler yaparak, daha fazla kazanarak, hayata şimdiden atılmaya ve şimdiden geleceğimi hazırlamaya çalışıyorum. Sen de benim gibi yapabilirsin. Profilinde 15 yaşında olduğun yazıyor. Bence şimdiden geleceğin için adımlar atmaya ve ekonomik olarak bağımsız olmaya bak. Ben, yemek vs. dışında, ekonomik olarak bağımsız olmayı başardım. İnternetten bir şey alırken, başkasının cebini gözlemiyorum. Ve açık söylemek gerekirse ve ego kasma olarak görmeyin ama: Eskiden 15-20 TL kazanıyordum, şimdi bu sayı, 3 haneli sayılara çıktı.

Ayrıca, bilmiyorum bilgin var mı ama: Ailenin borcu vs. olabilir mi? "haline şükret" kısmında haklısın bu arada. İnsan, her zaman alabildiğinden fazlasını almaya çalışmalı.

Kısacası: Kimseye muhtaç olmamak için şimdiden çalışmaya ve bağımsızlığın için uğraş. Yoksa böyle, dediğin gibi "cahil" sayılabilecek insanlara muhtaç olursun.

Umarım ailen en kısa sürede bu kafadan çıkar. Yaşadıkların normal değil. Emin ol, Türkiye'deki çocukların hemen hemen %50'si senin hayatın gibi.

Sana, kendin bir şeyler kazanmanı söylediğim için bana kızma. "Daha kaç yaşındayım?" da deme. Emin ol, şimdiki çilen, gelecekte çok işine yarayacak ve hayatı daha erken öğrenip, tecrübe edineceksin.

Umarım hayatın istediğin gibi gider.

Şu okuldaki sataşma muhabbeti için ayrıca konu açarsan, az-çok yardımcı olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı