Mutluluk mümkün mü?

• Konuyu başlatan euclid
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 138

euclid

Femtopat
Daha fazla  
Nasılsınız? Size bu soru yöneltildiğinde ne diyorsunuz? Kaçamak cevap verip “iyiyim” diye geçiştiriyor çoğumuz. Peki ya gerçekten nasılsınız? Sizin için mutlu olmanın şartları neler? Mutluluk nedir? Mutluluk mümkün mü?

Son düzenleme:
Nasılsınız? Size bu soru yöneltildiğinde ne diyorsunuz? Kaçamak cevap verip “iyiyim” diye geçiştiriyor çoğumuz. Peki ya gerçekten nasılsınız? Sizin için mutlu olmanın şartları neler? Mutluluk nedir? Mutluluk mümkün mü?

"Pek iyi değilim" diyebilmek insan olmanın tadı tuzudur bence, ve evet bazen gerçekten mutlu oluyor insan. Soruya gelecek olursam, ben şahsen iyi hissettiğimi düşünüyorum hocam, sen nasılsın?

Hocam mutluluk pek de mümkün değil sanki ya. Çok değer verdiğim bir arkadaşım söylemişti bu lafı "zaten hayat dediğimiz bir sürü kötü anıların arasına serpiştirilmiş iyi bir anı değil mi?". Belki de ünlü bir yazar falan söylemiştir orasını bilmiyorum ama ben arkadaşımdan duymuştum beni etkilemişti. Çok kez yazıp sildim ben açıkçası "iyiyim" diyenlerdeniz uğraşmamak için fakat insan geceleri kendini yiyor.

Poyraz karayel 1.59:50'den sonrasını izleyin cevap orada.

Hep mutlu olmak mümkün değil, bence iyi de değil. Duygularımız dengede olmalıdır. Asıl önemli olan bu duyguları kontrol edebilmek, yönetebilmektir.
Senin dediğin anlamıyla hep mutlu olmak ise bence mümkündür ama bu insanın mental yapısıyla alakalı. Eskiden insanlar sadece yakın çevresini görürken, şimdi bizden binlerce kilometre ötedeki insanları da görüyoruz. Onların yaşadığı hayat bile bizi mutsuz edebiliyor. Yine benzer şekilde kendinde kusur arayan insanlar her daim mutsuz oluyorlar... Hal böyle olunca maksimum mutluluk için insan kendine odaklanmalı ve de değiştiremeyeceği -buna geçmişi de dahil- şeyleri düşünmeyi ve sürekli bir şeylerden şikayet etmeyi bırakmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı