MUX olmayan laptopta LoL'de nasıl FPS yükseltilir?

Makaleler
6
Yer
İzmir-Bayraklı
Daha fazla  
RX6600M, 16 GB RAM ve Ryzen 7 5800H sahibiyim. Cihazımın performansından gayet memnunum fakat LoL hariç. MUX olmadığı için düşük ayarlarda da yüksek ayarlarda da hep 70-100 arası alıyorum savaş esnasında. Yani böyle bir sistem de hele ki LoL gibi bir oyunda 5V5 takım savaşlarında 70 FPS'ler görmek can sıkıyor. Bunu harici bir monitöre bağlamadan çözmenin yolu var mı? RAM tarafım Dual channel, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AFMF 2 açmayı deneyin. 7700 XT ile normalde ultra 300 - 400 fps alırken sırf fantezi olsun diye açıyorum 700 - 800 fps oynuyorum hocam. Ama sorununuzu çözebileceğini düşünüyorum.

İşlemci sıcaklığınız kaç oluyor oyunda?

5800H ile bu kadar düşük FPS almanızı mantılı dehil hele Dual channel RAM ile. Laptop modeli nedir ve diğer oyunlarda olan performans nasıl? Bir terslik olduğu belli, MUX bile o kadar kurtaramaz diğer değerler iyiyken. Laptopun bakımları ne durumda?

HP Omen 16. Diğer bütün oyunlarda performans olması gerektiği gibi, sorun MUX olmaması sadece. O da harici monitöre takacağız herhalde.

MUX olmadigi icin performansin kisitlaniyorsa yapacak bir sey yok, o monitor alinacak
Monitör var fakat, HDMI kablosunu takınca kulaklığımı takamıyorum. Bu nasıl bir mühendisliktir arkadaş ya.

HP Omen 16. diğer bütün oyunlarda performans olması gerektiği gibi, sorun MUX olmaması sadece. O da harici monitöre takacağız herhalde.

Dediğim gibi sorun MUX olmaması değil. O işlemci LoL için 2 3 kat daha fazla FPS verir MUX olmadan bile. Problem başka yüksek ihtimalle. Omen Gaming Hub içinde otomatik Boost ayarı açık mi? Başka oyunlarda iyiyken ki o da neye gore bakmak lazım, sadece LoL'de böyle demeniz MUX ile alakasız.

O işlemci LoL için 2 3 kat daha fazla FPS verir MUX olmadan bile.
Vermez. i7-12700H bile takim savaslarinda 100 FPS civarlarina dusuyordu. Sivi metalli makine, CPU 90W'da stabil sekilde calisabiliyordu stres testlerinde. Isinma, performans dusuklugu vs. yoktu. Berkay'in 5800X'ini tokatliyordu

Vermez. i7-12700H bile takim savaslarinda 100 FPS civarlarina dusuyordu. Sivi metalli makine, CPU 90W'da stabil sekilde calisabiliyordu stres testlerinde. Isinma, performans dusuklugu vs. yoktu. Berkay'in 5800X'ini tokatliyordu

Berkay'ın 5800X cekirdek olarak Intel ile zaten yarışamaz fakat 12500H ile ben nasıl 260 FPS falan alıyorum. 5800H da boru değil, takım savaşını bilmem ama normal zaman 70-100FPS az.

Berkay'ın 5800X cekirdek olarak Intel ile zaten yarışamaz fakat 12500H ile ben nasıl 260 FPS falan alıyorum. 5800H da boru değil, takım savaşını bilmem ama normal zaman 70-100FPS az.
Evet 5800H aslında gerçekten güçlü bir işlemci ki zaten bunu Warzone-Battlefield tarzı oyunlarda görebiliyorum fakat burada ki en büyük mühendislik hatası bana kalırsa MUX olayı. Yani oyuncu cihazı adı altında bu özellikten mahrum bırakmak saçmalık.
5800H işlemcisi MUX'lu bir cihazda dediğiniz değerleri zaten veriyor, harici ekrana bağladığım zaman 180-240 FPS arası alıyorum.
Cihazın genel performansından ve soğutmasından memnun olmasam çoktan değiştirmiştim, LOL'de de mecburen bu değerlerle idare edeceğiz o zaman.

Sizin cihazınızda MUX olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…