Çözüldü MUX Switch nereden açılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba,

Laptopumda 2 farklı MUX switch kullanabileceğim yer var sizce hangisinden yapmalıyım? Bunların bir farkı var mı?

1) NVIDIA denetim masasında ekran yönetimi kısmında Optimus veya Harici GPU seçeneği var.

2) Gigabyte Control Center AI Nexus kısmında Power veya performance seçeneği mevcut.

Temelde iki tarafta dahili veya harici ekran kartını seçiyor sanırım ama ikisinden hangisini kullanmam gerek emin olamadım?

@Astiva

Son düzenleme:
Çözüm
Advanced Optimus yeniden başlatma gerektirmeden GPU modu değiştirebilir, bu ayar NVIDIA denetim masasında olan. Bazı firmalar bunun kısa yolunu kendi Control Center içine eklediler. Eğer yeniden başlatma istiyorsa Control Center o MUX switch oluyor, istemiyorsa Advanced Optimus. Bence MUX daha sağlıklı oluyor.
Advanced Optimus yeniden başlatma gerektirmeden GPU modu değiştirebilir, bu ayar NVIDIA denetim masasında olan. Bazı firmalar bunun kısa yolunu kendi Control Center içine eklediler. Eğer yeniden başlatma istiyorsa Control Center o MUX switch oluyor, istemiyorsa Advanced Optimus. Bence MUX daha sağlıklı oluyor.

Çözüm
Advanced Optimus'ta halen bir takım hatalar oluyor yer yer, MUX ile geçmek en pürüzsüz sonucu veriyor genelde.

Hocam bir de aslında Windows'un pil ayarları kısmında cihaz pildeyken ve prizdeyken "Dengeli", "Güç Modu", "Performans" gibi seçenekleri ayarlamak var.

Bunlar da mı MUX ayarı? Eğer öyleyse 3 farklı yer varmış aslında :)

Sıralama GCC, Nvidia, Windows mu ?

Hocam bir de aslında Windows'un pil ayarları kısmında cihaz pildeyken ve prizdeyken "dengeli", "güç modu", "performans" gibi seçenekleri ayarlamak var.

Bunlar da mı MUX ayarı? Eğer öyleyse 3 farklı yer varmış aslında :)

Sıralama gcc, NVIDIA, Windows mu?

Onlar ayrı hocam. Güç yönetimini modu onlar. MUX Windows üstünden su an ayarlanamıyor. İleride gelebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı