Çözüldü MUX switch ve panel nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rtsqa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop almayi dusunuyorum panel ve switch MUX hakkinda gram bilgim yok. Mala anlatir gibi anlatirsaniz cok sevinirim.

Çözüm
Panel kısaca laptopun ekranıdır. TN, IPS gibi türleri vardır. MUX switch cihazda bulunan bir özelliktir. Cihaz, MUX switch özelliğine sahipse, dahili ekran kartı deaktif hâle getirilerek sistemde sadece harici ekran kartını kullanıp, daha yüksek FPS değerlerine çıkıp performansı iyileştirmek mümkün olabiliyor.

Yani MUX switch özelliği ile harici ve dahili GPU arasında geçiş yapılabiliyor. Tabii sadece harici ekran kartını kullanmak için kullanılan bir şey değil. Dahili ekran kartını seçmek için de kullanılabilir, nihayetinde dahili ekran kartı ile daha az güç tüketimi olacak.
Panel kısaca laptopun ekranıdır. TN, IPS gibi türleri vardır. MUX switch cihazda bulunan bir özelliktir. Cihaz, MUX switch özelliğine sahipse, dahili ekran kartı deaktif hâle getirilerek sistemde sadece harici ekran kartını kullanıp, daha yüksek FPS değerlerine çıkıp performansı iyileştirmek mümkün olabiliyor.

Yani MUX switch özelliği ile harici ve dahili GPU arasında geçiş yapılabiliyor. Tabii sadece harici ekran kartını kullanmak için kullanılan bir şey değil. Dahili ekran kartını seçmek için de kullanılabilir, nihayetinde dahili ekran kartı ile daha az güç tüketimi olacak.

Çözüm

Peki performansi artirmak için hangi paneli kullanmaliyiz?

Peki performansi artirmak için hangi paneli kullanmaliyiz?

Paneller performansı artırmak için değildir. Cihazın ekranıdır. Kişisel tercihlere göre ne kullanılıp ne kullanılmayacağı değişir. Ben IPS kullanıyorum, cihaza alttan da baksam, üstten de baksam, sağdan veya soldan da baksam renkler ve ekranın görüntüsü aynı kalıyor. Bunun aksine TN panellerde cihaza alttan, sağdan veya soldan bakmak ekranın kararmasına neden oluyor mesela.

Sizin bireysel tercihinize kalmış bir şey bu. Mux switch özelliği iste üstte açıkladığım gibi.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…