Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÇözüldüMX110 bilgisayar formattan sonra mavi ekran vermeye başladı
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarıma virüs bulaştığı için bilgisayarcıya götürüp format attırmıştım. Formattan sonraki sürücü gibi şeylerin kurulumunu ben pek anlamadığım için bilgisayarcı yaptı. Format atalı 20 gün kadar oluyor ve bilgisayar 3 mavi ekran verdi.
Öncesinde hiç mavi ekran sorunum olmadı ilk defa yaşıyorum sfc/scannow yaptım bir sorun bulamadı yardımcı olabilir misiniz? Minidump dosyası burada.
Aldığınız DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hataları Wintun.sys kaynaklı olarak oluşmuş.
Kod:
DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f)
A driver has failed to complete a power IRP within a specific time.
Arguments:
Arg1: 0000000000000004, The power transition timed out waiting to synchronize with the Pnp
subsystem.
Arg2: 000000000000012c, Timeout in seconds.
Arg3: ffff8907598ec040, The thread currently holding on to the Pnp lock.
Arg4: ffff9d8c5967f780, nt!TRIAGE_9F_PNP on Win7 and higher
Debugging Details:
------------------
Implicit thread is now ffff8907`598ec040
*** WARNING: Unable to verify timestamp for wintun.sys
Arg1 değeri, güç iletiminin PnP altsistemi (PCI Express arayüzü) ile senkronizasyon sorunu yaşaması nedeniyle zaman aşımına uğradığını belirtmekte.
Ağ aygıtı, sistemden beklenmeyen şekilde kaldırılmış olarak görünüyor. PCI Express arayüzü ile senkronizasyon sorunu oluştuğu için sisteminiz bu cihazın kaldırılmış olduğunu varsaymış.
Halihazırda hangi yöntem ile internete bağlanıyorsunuz? (Wi-Fi/Ethernet) Ona göre bir yol haritası çizmeye çalışalım.
Aldığınız DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hataları Wintun.sys kaynaklı olarak oluşmuş.
Kod:
DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f)
A driver has failed to complete a power IRP within a specific time.
Arguments:
Arg1: 0000000000000004, The power transition timed out waiting to synchronize with the Pnp.
subsystem.
Arg2: 000000000000012c, Timeout in seconds.
Arg3: ffff8907598ec040, The thread currently holding on to the Pnp lock.
Arg4: ffff9d8c5967f780, nt!TRIAGE_9F_PNP on Win7 and higher.
Debugging Details:
------------------
Implicit thread is now ffff8907`598ec040
*** WARNING: Unable to verify timestamp for wintun.sys
Arg1 değeri, güç iletiminin PnP altsistemi (PCI Express arayüzü) ile senkronizasyon sorunu yaşaması nedeniyle zaman aşımına uğradığını belirtmekte.
Ağ aygıtı, sistemden beklenmeyen şekilde kaldırılmış olarak görünüyor. PCI Express arayüzü ile senkronizasyon sorunu oluştuğu için sisteminiz bu cihazın kaldırılmış olduğunu varsaymış.
Halihazırda hangi yöntem ile internete bağlanıyorsunuz? (Wi-Fi/Ethernet) ona göre bir yol haritası çizmeye çalışalım.
Aygıtların donanım kimliği ile aradığınız sürücüyü çok daha kısa sürede bulabilirsiniz. Dünya üzerindeki neredeyse her bilgisayar parçasının bir Vendor (Üretici) ve bir de Device (Aygıt) ID'si yani kimliği vardır. VEN yani Vendor üreticinin kodudur.
Aygıtların donanım kimliği ile aradığınız sürücüyü çok daha kısa sürede bulabilirsiniz. Dünya üzerindeki neredeyse her bilgisayar parçasının bir Vendor (Üretici) ve bir de Device (Aygıt) ID'si yani kimliği vardır. VEN yani Vendor üreticinin kodudur.
Kusura bakmayın bir süre bilgisayarda değildim. Realtek RTL8723'te 802.11b/g/n PCI-e Adapter'de böyle.
PCI\VEN_10EC&DEV_D723&SUBSYS_8319103C&REV_00
PCI\VEN_10EC&DEV_D723&SUBSYS_8319103C
PCI\VEN_10EC&DEV_D723&CC_028000
PCI\VEN_10EC&DEV_D723&CC_0280
Birden fazla kimlik kısmı vardı o yüzden hepsini attım ayrıntılarda.
Geç cevap verdiğim için özür dilerim öncelikle. CMD üzerinden checkup tarzı şeyler yaparak sorunu düzeltmiş gibiyim. SFC scannow gibi komutları denedikten sonra daha yaşamadım. İlginiz için teşekkür ederim.