MX130 GPU kullanımı %0-%2

sertaw

Femtopat
Arkadaşlar şu karantina günlerinde HP marka bir laptop aldım özellikleri:
-Intel i5 10210U.
-NVIDIA MX130.
-8 GB RAM.
-512 GB SSD.
Herhangi bir oyunu açtığımda oyun çok kasıyor ve 12 FPS gibi düşük bir değer veriyor. GPU kullanımı ise %0-%2 arası gidip geliyor. Oyun dışında ise ekran kartı sıcaklığı 60 derece. Demem o ki hem bu boşta 60 derecelik ısı normal mi? Hem de GPU kullanımını nasıl arttırırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sıkıntı yok onun düşüğü var bende RAM yüzünden drop yiyorum ETS 2'de ekran kartı kullanımı %100 oluyor FPS'im sabit 60 oluyor ama ara sıra 4 GB RAM'ım olduğu için drop yiyorum. Sende ayarları düşür veya yükselt ayarları dene tek tek düzelicektir kötü diyen var bu ekran kartına fakat gayet iyi.

Dizüstü bilgisayarlarda pil ömrünü artırmak için iki adet GPU oluyor. Birisi entegre GPU(Intel ya da AMD) işlemciye gömülü oluyor. Genelde fazla güç tüketmeyen ve yavaş bir GPU oluyor. Diğer ise harici olarak sunulan ve tanımlı uygulamalar başlayınca çalışan(Nvidia ya da AMD) GPU oluyor.

Bazı oyunların Nvidia ve AMD profil desteğ olmuyor. Bu oyunları harici GPU ile çalışacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Oyunun başlatıcısı değil. Oyunun çalıştırıldığı ''exe'' dosyasını Nvidia denetim masasından tanımlayacaksınız. Oynadığınız oyunun ''exe'' dosyasını bilmiyorsanız belirtin, yardımcı oluruz.

Bağlantıda nasıl yapacağınız anlatılıyor.
Büyük firmaların oyunların harici GPU için profil desteği oluyor. Genellikle İndie oyunlar entegre(işlemciye gömülü) GPU ile çalışıyor.

Son düzenleme:
Dizüstü bilgisayarlarda pil ömrünü artırmak için iki adet GPU oluyor. Birisi entegre GPU(Intel ya da AMD) işlemciye gömülü oluyor. Genelde fazla güç tüketmeyen ve yavaş bir GPU oluyor. Diğer ise harici olarak sunulan ve tanımlı uygulamalar başlayınca çalışan(NVIDIA ya da AMD) GPU oluyor.

Bazı oyunların NVIDIA ve AMD profil desteğ olmuyor. Bu oyunları harici GPU ile çalışacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Oyunun başlatıcısı değil. Oyunun çalıştırıldığı "exe" dosyasını NVIDIA denetim masasından tanımlayacaksınız. Oynadığınız oyunun "exe" dosyasını bilmiyorsanız belirtin, yardımcı oluruz.

Bağlantı da nasıl yapacağınız anlatılıyor.
Büyük firmaların oyunların harici GPU için profil desteği oluyor. Genellikle İndie oyunlar entegre(işlemciye gömülü) GPU ile çalışıyor.

Kullanılan GPU'yu MX130A aldım ama gene Intel basic Graphics kullanıyor

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15,6 KB · Görüntüleme: 80
@sertaw Attığım bağlantıyı lütfen dikkatli okuyun ya da videoyu izleyin.
Intel GPU ile çalışan oyun ve uygulamalar için, nasıl özel ayar yapabileceğinizi gösteriyor.

Hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz?
  • Sorun yaşadığınız oyunu açın.
  • Oyun açıkken ALT+CTRL+DEL tuşları ile görev yöneticisini açın.
  • Görev yöneticisinden oyunun işlemine sağ tıklayıp ''Dosya konumu aç'' diyerek oyun klasörlerini açın. Oyun dosyalarının ekran görüntüsü paylaşın.

Hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz?
  • Sorun yaşadığınız oyunu açın.
  • Oyun açıkken ALT+CTRL+Del tuşları ile görev yöneticisini açın.
  • Görev yöneticisinden oyunun işlemine sağ tıklayıp "Dosya konumu aç" diyerek oyun klasörlerini açın. Oyun dosyalarının ekran görüntüsü paylaşın.

Call of Duty MW4, PUBG, Tomb Raider gibi birçok oyunda bu sorunu yaşıyorum ama şimdilik Call of Duty üzerinden gidelim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    26,5 KB · Görüntüleme: 70

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı