MX4 termal macun alınır mı?

Kral MX 4'ün orjinal olup olmadığına dikkat et sahteleri piyasada fazla ve en iyi FP Termal Macun şuan MX 4 risk olarak ise MX 4 eğer orjinal ise yok Metalik yapıda değil diğer Metalik madde içeren dandik macunlar gibi değil buda onu Kısa Devre gibi riskleri yok denecek kadar azaltıyor ama Dikkatli olmakta fayda var.

Bilgisayarımda R5 5500 var Warzone oynarken 75-80 derecelerde ekran kartımda fazla ısınıyor. 2060S var, ikisine attığım linkteki macun yeter mi? Bir de ilk kez kendim yapacağım, riski var mı? Dikkat etmem gerekenler nedir? https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-4g-spatulali-yuksek-perf-termal-macun-pm-HBC000004ZS0Y

MX6 veya Noctua H1 alabilirsin. MX6 kullanıyorum aynı işlemci ile birlikte. Gayet yeterli geldi. Yaparken zor sayılmaz ancak fanı temizlemek ve anakart arkasındaki backplate yerinden çıktığı için biraz montajı uğraştırıyor.

Bilgisayarımda R5 5500 var Warzone oynarken 75-80 derecelerde ekran kartımda fazla ısınıyor. 2060S var, ikisine attığım linkteki macun yeter mi? Bir de ilk kez kendim yapacağım, riski var mı? Dikkat etmem gerekenler nedir? https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-4g-spatulali-yuksek-perf-termal-macun-pm-HBC000004ZS0Y

MX6 daha iyi tercih olur. Onun dışında 4gram fazlasıyla yeterli. Acele etmediğin sürece parçaya vs zarar vermezsin. Çıkaramadığın sökemediğin bir şey olursa hızlıca sökmeye çalışma. Onun dışında sıcaklık değerleri aslında kötü değil o kadar da. Ama uzun zamandır yapılmıyor belli ki. Yaparsın zor bir şey değil.

MX6 daha iyi tercih olur. Onun dışında 4gram fazlasıyla yeterli. Acele etmediğin sürece parçaya vs zarar vermezsin. Çıkaramadığın sökemediğin bir şey olursa hızlıca sökmeye çalışma. Onun dışında sıcaklık değerleri aslında kötü değil o kadar da. Ama uzun zamandır yapılmıyor belli ki. Yaparsın zor bir şey değil.

Eklemek isterim 4 gram macun neredeyse 6 kere macun yenilemeye yetecektir.

Yaklaşık 3 ay önce kadar aynı macunu kullandım, sıcaklık değerlerinden şu an gayet memnunum. Bırakmış olduğun linkteki satıcı da pazaryerinin kendisi, ben de aynı şekilde satın almıştım.

İşlemci üzerindeki macun değişimi ekran kartına göre çok daha basit doğal olarak, ekran kartını açarken vidaları çok zorlamamaya özen göster, ayrıca fanların kart üzerine bağlandığı kabloya da dikkatle yaklaş, kapağı açarken birden açmamaya özen göster. Eğer elinde varsa izopropil alkol ile çip yüzeyini temizle. Fakat çipin soğuk olmasına dikkat etmelisin böylelikle çipin çatlama riskini ortadan kaldırmış olursun.

Macunu uygularken kullanacağın şekil ekran kartı çipi üzerinde daha etkili, ben çift şerit halinde yapıyorum. Fakat oranı iyi ayarlaman gerekiyor, ne çok az ne de çok fazla olmalı. İki ince şerit yeterli olacaktır. İşlemci için ise X şeklini kullanabilirsin, bunun için de miktarı iyi ayarlamalısın, çok veya az sürülen macun sıcaklığın yükselmesine sebep olacaktır.

Şimdiden kolaylıklar!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı