MX4 vs GD900 termal macun

yazicizadee

Decapat
Katılım
3 Aralık 2019
Mesajlar
193
Makaleler
1
Çözümler
2
Merhabalar, uzun araştırmalar sonunca birçok karşılaştırma videolarından sonra bir anda karar değiştirip MX4 almak yerine Çinde ve rusyada popüler olmuş ama ülkemizde beklenen patlamayı yapamamış macunu almaya karar verdim. Ürün muadillerine göre çok ucuz 5LI paketini (1 gramlık tüplerden oluşan) 33 TL verdim. Zira MX4IN 4 gramlık en ucuzu şu an ülkemizde 45 TL. Ürün elime henüz ulaşmadı. Ürün elime ulaştıktan sonra detaylı incelemesini yapacağım. Stok termal macunla hangi değerleri aldığımı yazıyım;

AIDA64 test---- Max: 70 ortalama: 60.3 (15 dk test)
Gears 5 oyun testi---- Max: 60 derece.


İlerleyen zamanlarda oyun testleri yapmaya devam edeceğim. Şimdilik elinde GD900 olup kullanan varsa tecrübelerini ve düşüncelerini yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Karşılaştırma yapabilmek için aynı işlemci aynı testler ve aynı soğutucu ile farklı macunlar lazım (uzay montaj). Termal macun karşılaştırması bu yüzden çok zordur. Donanımarşivi çok ayrıntılı ve emek isteyen bir test yapmıştı. Macun bu ve zaten paketi açtıktan sonra 5-6 yıl civarı tam sağlıkta saklanabiliyor. Almışken en iyisi olan CM Maker Nano almak gerek diye düşünüyorum. Zaten günün yarısında PC çalıştıran birisi bile 6 aydan önce yenilemesi gerekmiyor. 2gr ile en az 15 kere termal macun değişimi yapılır.

NOT: Ben sıvı metal uygulaması ile delidlediğim işlemcimi, soğutucu ile de arasına macun sürmek yerine sıvı metal sürerek kullanıyorum ve rakibi yok diyebilirim :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı