My Art Proof güvenilir mi?

Melisde

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben kolye tasarlıyorum ve bunu etsy ve kendi web sitemde satıyorum. Instagram'da my art proof diye bir platformla karşılaştım tasarımınızı sertifikalıyor ve tasarım ürünler kopyalandığı zaman platformlara bu sertifikayı iletip tasarımın size ait olduğunu kanıtlıyormuşsunuz. Fiyatları çok uygun geldi bana acaba geçerliliği var mı? Aranızda kullanan var mı ne kadar güvenli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Baya araştırmıştım bu platformu avukatıma falanda sormuştum avrupa birliği onaylı zaman damgası yapıyorlar dosyaya dedi ve bu da hukuki olarak geçerli oluyormuş platformlarda. Avukatım kendi dosyalarında da kullanıyormuş zaten. Çalışmalarımı sertifikalandırdım ama hiç kopyalanmadığı için kullanma fırsatım olmadı. İnşallah çalışmalarım kopyalanmazda kullanmam gerekmez :) My art proof’un instagram sayfasında etsy’de geçerli olduğu yazıyordu. İstersen yinede bir iletişime geçip sorabilirsin.

Ben tasarımcıyım, mobilya tasarımları üzerine çalışıyorum. Tasarımlarımı yayınlamadan önce myartproof u kullanıyorum. Pinterest'de birisi benim tasarımlarımı kopyalamıştı bende Pinterest'e sertifikamı gönderdim bu tasarım bana ait diye. Aynı gün içerisinde pinterest kabul edip karşı tarafın paylaşımını kaldırdı. Tasarımlarımın diğer platformlarda kopyalandığıyla karşılaşmadığım için deneyimleme şansım olmadı. Ama pinterest kabul etti. Bu genel olarak yasal geçerliliği olan bir sertifika olduğu için bir platformun kabul edip diğerinin etmeme durumu olmaz gibi geldi bana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı