My Flightradar uçak verilerini nasıl topluyor?

Persseus

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1.799
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Örneğin Pegasus'da 28 Ocak günü Konya - İstanbul uçuşum var. Pegasus uçak tipini söylemezken Flightradar A320 olduğunu söyleyebiliyor. Bu verileri nasıl alabiliyorlar? Bir THY uçuşumda da THY'nin sitesinde 737 gözükürken Flightradar A320 uçak tipini gösteriyordu. Check in açıldığında uçak tipi A320 olarak değişti. Flightradar bu verilere yolculardan önce nasıl erişiyor?
 
ADSB:


Otomatik Bağımlı Gözetim–Yayın (ADS–B), bir uçağın konumunu uydu navigasyonu veya diğer sensörler aracılığıyla belirlediği ve periyodik olarak yayınlayarak izlenmesini sağlayan bir gözetim teknolojisidir. Bilgi, yerden sorgulama sinyali gerekmediğinden, ikincil gözetleme radarının yerine hava trafik kontrol yer istasyonları tarafından alınabilir. Durumsal farkındalık sağlamak ve kendi kendine ayrılmaya izin vermek için diğer uçaklar tarafından da alınabilir. ADS–B, pilot veya harici giriş gerektirmediği için "otomatiktir". Uçağın navigasyon sisteminden gelen verilere bağlı olduğu için "bağımlı"dır.[1]

Bu arkadaş transponer gibi bir şey. Uyduya basit uçak bilgilerini gönderiyor.
 
ADSB'yi biliyorum da bu farklı. Uçuşa birkaç gün olmasına rağmen My Flightradar'a uçuşumu işliyorum ve bana uçuştan önce hangi uçak tipi olduğunu söyleyebiliyor. Bunu nasıl yaptığını merak ettim.

Bunu da havayollarının ya da Havalimanları'nın veritabanlarından alıyorlar.

Genelde bir uçak için belli periyotlarda (1 Ay - 6A - 1 sene) hangi uçuşlarda görev yapacağı bellidir. Yine uçuşlar da 1 senelik planlardan yapılır.

Yanlış hatırlamıyorsam şu an THY'nin sitesine girip, ABD için 6 Ay ya da 1 sene sonrasına bilet seçseniz, orada da uçak bilgisi çıkacaktır.
 

Geri
Yukarı