Şimdi, tornavidayı alıp karbüratörün ayarını yapman gerekli. Bunun birkaç çeşidi var;
İlk olarak, stock karbüratöre sahipsen 1, Twin ise 2 ve racing ise 4 vida var. Ne kadar çok vida olursa, daha karmaşıklaşıyor. Ama yine de yapılabilir.
Eğer oyunun başlarında isen, motoru yenilemeni ya da radyatör ile karbüratörü değiştirmeni öneririm. Eğer para varsa egzoz sistemini de, dediğim gibi paran hangisine yeterse.
Şimdi, afr göstergesi yani "fuel mixture gauge"ye sahip olman işleri kolaylaştıracaktır. Şimdi, ilk iş motoru çalıştırıp sıcaklık göstergesinin yarıya gelmesini sağlamak. Tam ortada olduğunda, başlayabiliriz.
İlk olarak gösterge ile yapabileceğin yöntemi anlatıyorum. Şimdi motor dediğim sıcaklıktayken göstergede yazan sayı senin afr ayarın olacak. Tornavida ile karbüratördeki vidayı bul, ardından yapman gereken şey numaraya göre vidayı döndürmek. Mouse tekerleğini yukarı ittirirsen sayı büyür, geriye ittirirsen sayı küçülür. Doğru orantı yani.
Şimdi, muayeneden geçirip plaka almak istiyorsan 14.7 gibi bir afr yapman en mantıklısı. Ekonomik, dayanıklı ve yeterince de güçlü bir afr kendisi. Motorun garajdaki parçalardan ise ve modefiye etmediysen, bundan şaşma.
Ama, eğer araç modifiye edilmiş ise yani güçlü bir motorun varsa ve güç istiyorsan Afr'ı 13.1 yapman en mantıklısı. Parçalar daha çok aşınır, ama araç daha güçlü olur. Stock bir arabada, tavsiyem 14.7 kullanman.
Şimdi, Twin ve racing karbüratörlerde de olayı aynı, ama vida sayısı daha fazla olduğu için daha karmaşıklar.
Şimdi, eğer afr göstergesine sahip değilsen, yine yapabiliriz. Diğeri kadar net olmaz, ama en azından araç yine gider ve muayeneden geçer.
Bu yöntemde ise, yapmamız gereken egzoz dumanının renginden yola çıkarak Afr'ı anlamak. Yapmanın yolu aynı, vidayı döndürüyorsun.
Buradaki egzoz dumanından yola çıkarak Afr'ı ayarlayabilirsin. Muayeneden geçmek için, 2. renkteki gibi yapman gerekli. Biraz uğraştırabilir, ama yine de yapılabilir. Güzel bir yöntem.
Eki Görüntüle 1901271
Eğer, uğraşmak istemiyorsan direkt aracı Flettari'ye götürebilirsin. "Engine adjustment factory Spec"i seçersen, 14.7'ye ayarlar Afr'ı. Ek olarak diğer önemli ayarlamaları da orijinale.
"Engine tuning" seçeneğini seçersen de, Afr'ı 13.1'e ve diğer ayarlamaları da performansa ayarlar.
Eğer, oyunda yeniysen bunları tavsiye etmiyorum. Kendin halletmen, para biriktirmene yarayacaktır. O para ile yeni bir radyatör, karbüratör ya da egzoz sistemi alabilirsin ve bunlar çok daha işe yarayacaklardır.
Bir de, eğer distribütör ve rocker Shaft'i ayarlamadıysan onları da kesinlikle ayarla. Aracın performansına etki ediyorlar, onları ayarlayıp kullanman gerekli.
Şimdi, rocker shafti ayarlamak pek kolay. Rocker Cover'ı söktükten sonra, orada 8 vida göreceksin. Vida dönmeyene kadar mouse tekerleğini aşağı itip, ardından 7 kere itersen güzelce ayarlamış olursun. En sağlamı budur.
Distribütör biraz daha karmaşık, ama yine de kolayca yapılabilir. En rahatı, distribütör'ün tornavida ile vidasını oynayacak kadar sökmen. Bunları yaparken aracın Choke'unu çekmen en mantıklısı, araç daha zor stop eder bu şekilde. Ardından distribütörü mouse tekerleği ile döndürmeye başla. Distribütör dönmeyene kadar mouse tekerleğini yukarı ittir. Sonra, mouse tekerleğini aşağı ittirmeye başla, küçük bir çınlama sesini duyduğunda bırak. Sonra tek tek mouse tekerleğini yukarı ittir ve ses durunca bırak. Vidayı tornavida ile sık, ve bu iş de tamam.
Eğer, şu eski evdeki tekerlekleri kullanıyorsan, büyük ihtimalle sağlıkları %60'ın altındalar ve muayeneden geçemeyecekler. Lastikleri değiştirmeyi unutma, tavsiyem GT jantları bulup onlara gommer gobra ya da standart lastik taktırman. Diğer lastikler testi geçemeyeceklerdir.
Daha önce de dedim ama, eğer motorun garajdaki parçalardan ise çok uzun bir ömrü kalmamış demektir. Teker teker bozulmaya başlayacaklardır, istersen tek tek değiştir, istersen hepsini birlikte. Bunu yapmanın yolu da, motoru sökmekten geçiyor. Ya da hasarlı parçayı. Söktüğün o parça Flettari'nin raflarında ya da cumartesi parc Ferme'de olan ikinci el satıcısında olacaklardır.
Bir de, eğer hile ile yapmak istiyorsan msc editör üzerinden yapılabilir ama önermiyorum. Kendin uğraşman çok daha fazla keyif verecektir. Yine de, istersen yapabilirim.
Evet, sanırsam oyun ile ilgili çoğu önemli bilgiyi verdim. Umarım buradaki bilgiler işini görür. Dediğim şeyleri yapmayı unutma
Anlattıklarım işe yaramayacak, bazen tek tek yardım etmek gerekiyor. Olsun, böyle de olur.
Clutch cover Plate'in 6 tane vidasını sıkmamışsın. O yüzden araç ilerlemiyor. O 6 vidayı takman gerekli.
Bu noktadan sonra, hilenin etikliğini düşünmeye gerek yok. O yüzden, buyur, düzeltilmiş save dosyası.
Sonra, afr düzgün olmamış. 13.2'ye ayarlanmış ve Clutch da düzeltilmiş save dosyası da bu. Bunu kullanabilirsin.