MyBB ile sınıf gazetesi oluşturmak

518679

Hectopat
Makaleler
3
Selamlar, bu konuyla ilgili başka bir forumda da konu açarak cevap bulmaya çalıştım bu forumda cezalı olduğum için. Dün cezam kalktı ve artık yazabiliyorum. Neyse konumuza dönelim, o forumdan cevap alamadım. Burada sormak istedim. Şimdi konu şöyle, ben geçen sene öğretmenlerimin izniyle Blogger üzerinden sınıf gazetesi yapmıştım. Birkaç yazar seçmiştim. Onlara yazarlık için onay maili gönderdim ama nereden bileyim teknoloji cahili olduklarını. Bu yüzden yıl boyunca ben yazarlık yapmıştım neredeyse. Ben de bu yıl yine yapmak istedim ve MyBB kullanmayı seçtim. Çünkü en azından yazarlara kullanıcı adı tanımlarım ve sadece giriş yaparak yazarlar. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu yüzden yardıma ihtiyacım var. Sizce ne yapmalıyım?

Selam, bu konuyla ilgili başka bir forumda da konu açarak cevap bulmaya çalıştım bu forumda cezalı olduğum için. Dün cezam kalktı ve artık yazabiliyorum. Neyse konumuza dönelim, o forumdan cevap alamadım. Burada sormak istedim. Şimdi konu şöyle, ben geçen sene öğretmenlerimin izniyle blogger üzerinden sınıf gazetesi yapmıştım. Birkaç yazar seçmiştim. Onlara yazarlık için onay maili gönderdim ama nereden bileyim teknoloji cahili olduklarını. Bu yüzden yıl boyunca ben yazarlık yapmıştım neredeyse. Ben de bu yıl yine yapmak istedim ve mybb kullanmayı seçtim. Çünkü en azından yazarlara kullanıcı adı tanımlarım ve sadece giriş yaparak yazarlar. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu yüzden yardıma ihtiyacım var. Sizce ne yapmalıyım?

Mybb bir forum scripti yani bunu kurarsanız bu forum gibi bir forum olur ama bir kategoriye yazıp konu kilitlerseniz olur.

Mybb bir forum scripti yani bunu kurarsanız bu forum gibi bir forum olur ama bir kategoriye yazıp konu kilitlerseniz olur.
Sıkıntı olmaz. Zaten haberleri kategori olarak ayıracağım. Yeni haber yazıldığında ise yorum vs. yazılabilir. Bu arada yazmayı unutmuşum ama hosting olarak 2 ihtimal var.
  1. InfinityFree kullanacağım.
  2. Din hocamızın sitesinden subdomain alacağım ve hosting derdine girmeyeceğim.
Hangi seçeneği önerirsiniz.

Sıkıntı olmaz. Zaten haberleri kategori olarak ayıracağım. Yeni haber yazıldığında ise yorum vs. yazılabilir. Bu arada yazmayı unutmuşum ama hosting olarak 2 ihtimal var.
  1. Infinityfree kullanacağım.
  2. Din hocamızın sitesinden subdomain alacağım ve hosting derdine girmeyeceğim.
Hangi seçeneği önerirsiniz.

2. daha iyi benim de mybb yazılımı kurmuştum 1. seçenekteki hosting servisine ama sadece subdomain ile site kurulmaz hostingde lazım.

2. daha iyi benim de mybb yazılımı kurmuştum 1. seçenekteki hosting servisine ama sadece subdomain ile site kurulmaz hostingde lazım.
Nasıl yani? Subdomain alınca onu da mı hosting hizmetine bağlamak zorundayız. Yani ana domainin hosting hizmeti otomatik olarak subdomaini de hostlamıyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı