MyHack ve Niresh Usbleri Boot'ta Görünmüyor

Balder

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Amsterdam
Selam arkadaşlar...

Daha önce muhtelif yerlerde bu sorunu site ahalisiyle aylaşmıştım ancak herhangi bir cevap alamamıştım. Sanırım ayrı bir sual olarak sormak daha uygun olacak.

Sitedeki hazır kurulum imajıyla ( sanırım unibeast oluyor ) hazırladığım usb ile herhangi bir ayar yapmadan laptop açılırken boot ekranını açıyorum ve USB'yi seçip iligli kuruluma geçebiliyorum.

Fakat bu yöntemle yaptığım kurulumlardan bir türlü istediğim sonucu alamadığım için alternatif OS X kurulum yöntemlerini denemek istedim.

Bunun için önce MyHack i denedim ancak hem sanal mac te hem de windows ortamında hazırladığım usbleri boot ekranında bir türlü göremedim. Yani boot menüsünü açtığım da sanki herhangi bir usb takılı değilmiş gibi tercihlerle karşılaşıyorum.

Biosta usb ile iligli ayarları istenilen şekilde yapmama rağmen değişen bir şey yok. Ayarları değiştirince de değişen bir şey olmadı. Ve ayrıca biostan birincil boot olarak usb halihazırda seçili durumda.

Bu derdin ilacı nedir arkadaşlar?

Üzerinde deneylerimi yaptığım ürün MSI GE 60 0ND 602 xtr...

• Model MSı GE60 0ND-602XTR i5-3230 2.6Ghz 8GB 750GB 128GB SSD 2GB GTX660 15.6 Freedos Notebook
  • İşlemci Cinsi 3.Nesil Intel i5-3230 2.6Ghz Turbo Boost 3.2Ghz 3Mb Önbellek
  • Chipset Intel HM76
  • Sistem Belleği 8GB DDR3 1600Mhz
  • Maximum Bellek 16GB (8GB+8GB)
  • Sabit Disk 750GB 7200rpm Sata + 128GB SSD
  • Ekran Boyutu 15.6 Fullhd 1920x1080
  • Ekran Kartı Belleği 2GB Paylaşımsız
  • Grafik İşlemcisi Nvidia GeForce GTX660M GDDR5

İsteyeceğiniz herhangi bir resim varsa lütfen bildirin, hemen hallederim inşAllah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarına Unibeast ile kurulum gerçekleştirenler mevcut. Bu durumda sen başaramıyorsun boot etmeyi. Ne Unibeast ne de Myhack'te böyle bir sorun yok.

Öncelikle Unibeast rehberinde belleği MBR olarak biçimlendiriyor musun ?

Sonrasında hazırladığın belleği boot etmek için UEFI ayarını kapatıyor musun ? Varsa CSM ayarını devreye alıyor musun ?

Kısacası eksik yaptığın şeyler var ve burada sorun ne Unibeast ne de MyHack'te.

Mac OS X Mavericks 10.9.1 RAW İmajı

Bu konudaki yöntem ile yapabiliyorum zaten. Sorunum Niresh ve MyHack ile. Onlarda hazırladığım usbler boot olmuyor. Unibeast'i denememiştim ama onu da belKi denerim. İlk mesajımda unibeast ile yapıyorum zannediyordum ama yanılmışım.

Ve evet laptop uefi modunda. Bu ikisi için hangi moda almam gerekiyordu? Söylediğiniz yöntemse onu da denerim.

Fakat şimdilik os x macerama ara verdim. Yine de bu sorunu çözmek için tekrar dönerim.

CSM ayarı nedir bilmiyorum ve sanırım öyle bir ayarda yok. Yinede nette bir araştırırım.

Denedikten sonra da geri dönüş yaparım. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı