MYP (ek madde-1) ile hazırlıkta yatay geçiş nasıl olmalı?

MD26

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Üniversiteye bu sene kayıt yaptırdım ve hazırlık sınıfındayım. 2025 yılında ise MYP ile yatay geçiş yapmak istiyorum. ODTÜ'nün sitesinden baktığımda (öğrenci işlerinin sallayıp geçmek için attığı 50 yıllık link) hazırlık sınıfı hariç, yani bölümümde 2 yarıyıl geçirmem gerektiği yazıyor. Ancak YÖK'te ve Hacettepe'de böyle bir bilgi yok. Bizim öğrenci işleri zaten felaket, linkle cevap veriyor ancak Hacettepe de aynı şeyi yaptı. Kimseden kesin bilgi temin edemedim. Yardımcı olabilecek, aynı durumu yaşamış veya yaşamış tanıdıkları olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, iyi günler. Üniversiteler arası yatay geçiş şartları gerçekten değişiklik gösteriyor. YÖK genel çerçeveyi sunsa da, her üniversitenin ek şartları olabiliyor. ODTÜ'nün hazırlık sonrası bölümde en az iki dönem okuma şartı, muhtemelen lisans sürecine alışmayı sağlamak için. Ama kesin bilgi için ODTÜ ve Hacettepe'nin öğrenci işlerinden yazılı bir yanıt almanız en doğrusu olur hocam.

Merhaba hocam, iyi günler. Üniversiteler arası yatay geçiş şartları gerçekten değişiklik gösteriyor. YÖK genel çerçeveyi sunsa da, her üniversitenin ek şartları olabiliyor. ODTÜ'nün hazırlık sonrası bölümde en az iki dönem okuma şartı, muhtemelen lisans sürecine alışmayı sağlamak için. Ama kesin bilgi için ODTÜ ve Hacettepe'nin öğrenci işlerinden yazılı bir yanıt almanız en doğrusu olur hocam.

Öğrenci işleri malum, ikisine de birden fazla kez durumu iyice açıklamama rağmen link ile cevap aldım. Ancak edindiğim son bilgiye göre yerleştikten sonra 1 yarıyıl tamamlamak yetiyormuş. Bilgisi olan varsa hala güncelleyebilir.

Hocam başvuru sürecinde vs. ufak değişiklikler olsa da MYP ile geçişte genel şartlar YÖK yönetmeliğine göre ve her sene (güz dönemi için) 1-15 Ağustosta oluyor. Başvurmak için taban puan şartından başka bir şart olmuyor. Yani hazırlık dahil kaçıncı sınıfta olduğunuz, hatta kayıt yenileyip yenilememiş olmanız fark etmiyor. Sadece en erken yerleştiğin yıldan sonraki yılda başvurabilme şartı var(Örneğin 2024'de yerleştiysen 2025 ağustosta başvurabilirsin). Bir de bildiğim kadarıyla çoğu okul geçmek istediğiniz bölümde zorunlu hazırlık varsa önceki okulunuzdaki hazırlık eğitiminize göre hazırlık sınıfına kabul ediyor. Yani hiç almadıysanız 2 sene, 1 sene alıp başarısız olduysanız 1 sene hazırlık hakkı vs gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı