MySQL bağlantısı ile haber sitesi yapmak

277726

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
1.944
Makaleler
4
Çözümler
16
Basit bir teknoloji haberleri paylaşılan bir site tasarlamak istiyorum. Şu ana kadar PHP ve HTML üzerinde çalıştım ve SQL de biliyorum ama PHP ile veritabanı bağlantılarında başarılı olamadım. Herhangi bir rehberden bakarak örnek bir site yapmak istiyorum ki olayı öğrenebileyim ama bir türlü bulamadım.
Ayrıntılı olarak yapmak istediklerim;
  1. Basit admin paneli ile post atma, güncelleme, silme, kategori oluşturma vb. (admin paneli hazır olan rehberler de olabilir çünkü amacım haber sitesinin çalışması)
  2. Basit diyorum ama görünümü kötü olmayan bir haber sitesi olursa iyi olur. Gerçi şu an halihazırda HTML, CSS ile yazdığım bir web sitesi var ama MySQL işlerine girince çok karışıyor çünkü yabancı bir kaynaktan uyarlamaya çalıştım. Haliyle birbirine girdi kodlar :).
  3. Site Technopat benzeri bir teknoloji sitesi olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PHP'nin kendi referansi bence bu konuda oldukca aciklayici. PDO sinifina bir goz atabilirsiniz.


Baslangicta su 3 referansi okumak ufak tefek CRUD islemleri için yeterli olacaktir bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki kodları indirip türkçeleştirerek çok fazla şey öğrendim. Verdiğiniz linklerle öğrenilecek konular değil gibi :D. Şahsen başkalarının örneklerini deneyerek daha iyi bir şekilde öğreniyorum. Böyle PHP gibi siteler öğrenildikten sonra kullanılacak yerler gibi geliyor. Misal w3schools.com,bootstrap sitelerini HTML ve CSS kodlarını öğrendikten sonra çeşitli yeni görüntüleri görmek ve sitelerimde kullanmak için kullanıyorum. Yine de teşekkür ederim. PHP sayfası da gayet yararlı duruyor ve ileri zamanlarda kullanacağım.
 
PHP 25 senelik bir dil, dunyada belki de hakkinda en cok yazilip cizilen dillerden birisi. Ornek kod, egitim videosu vs. bulmak cok kolay ve ornekler uzerinden gitmek daha anlasilir biliyorum fakat bu sekilde uzun vadede kendini gelistiremezsin. Teknoloji trendleri surekli degisiyor ve yeni teknolojiler icin PHP'de oldugu kadar fazla kaynak yok. Eger bu isi profesyonel yapmak istiyorsan belli bir background olusturup, dokumantasyon okumayi ogrenmen lazim.

Bunu soyle ornekleyebilirsin: Hakim, savcilar butun kanunlari noktasi virgulune kadar hatmedebilir mi? Tabiki hayir. Her gun mevzuatta yeni duzenlemeler yapiliyor. Boyle bir sey imkansiz. Ama hukuk bilmeyen hakim savci dusunulemez degil mi? Onune gelen bir problemde neyi, nereden referans almasi gerektigini bilmek zorunda. Bu ornekten yola cikarak hukuk alaninda kanunlar neyse, bilgisayar bilimlerinde de resmi dokumantasyonlar bir dil icin benzer konumdadir.
 
PHP 25 senelik bir dil, dunyada belki de hakkinda en cok yazilip cizilen dillerden birisi. Ornek kod, egitim videosu vs. bulmak cok kolay ve ornekler uzerinden gitmek daha anlasilir biliyorum fakat bu sekilde uzun vadede kendini gelistiremezsin. Teknoloji trendleri surekli degisiyor ve yeni teknolojiler için PHP'de oldugu kadar fazla kaynak yok. Eger bu isi profesyonel yapmak istiyorsan belli bir background olusturup, dokümantasyon okumayi ogrenmen lazim.

Bunu soyle ornekleyebilirsin: Hakim, savcilar butun kanunlari noktasi virgulune kadar hatmedebilir mi? Tabii ki hayir. Her gun mevzuatta yeni duzenlemeler yapiliyor. Boyle bir şey imkansiz. Ama hukuk bilmeyen hakim savci dusunulemez degil mi? Onune gelen bir problemde neyi, nereden referans almasi gerektigini bilmek zorunda. Bu ornekten yola cikarak hukuk alaninda kanunlar neyse, bilgisayar bilimlerinde de resmi dokümantasyonlar bir dil için benzer konumdadir.

Haklısın ama yaptığım örnekler ile PHP de yayınlananlar çok farklı tarzda yazılmış kodlar oluyor. Daha doğrusu ben kendi siteme uyarlayamıyorum. İngilizceyi tam anlamıyla öğrenemediğimden dolayı olduğunuda düşünüyorum. En kısa zamanda sınavlarım bittiğinde veya mühendisliğe geçtiğim de İngilizceyi öğrenince bu referansları anlayabileceğimi düşünüyorum.
 
Merhaba anladığım kadarı ile pek PHP bilginiz yok YouTube'da tayfun Erbilen'in PHP dersleri var ben oradan öğrenmiştim size de tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı