N kelimesi ırkçı bir kelime mi?

Yer
Bursa
Uzun yıllar önce ırkçı anlamlara kullanılıyormuş, fakat biz bunu ırkçı manada kullanmazsak, karşı taraftakini ötekileştirmek manasında kullanmazsak yine de ırkçı olur muyuz? Ben hayatımda ara sıra kullanıyorum ve çoğu zaman ırkçı bir izlenim bırakıyorum anladığım kadarıyla. Aslında ayrımcılık yapmak gibi bir amacım yok, sadece kelimeyi seviyorum. George Floyd olayından sonra N kelimesi daha çok tepki çekmeye başladı bence. O olaydan önce bile Steam adımda N word geçiyordu. Bu gibi şeyler patlak verdikten sonra Steam yetkilileri adımı değiştirip uyarı vermişlerdi. Ayrıca bu kullanıcı adını 5 sene falan kullanmıştım. Sorum şu, sizce N kelimesi ırkçı manada kullanılmak istenilmese bile kullanan kişi ırkçı sayılır mı? (çoğu zaman samimi olduğum insanlara karşı kullanıyorum)

Bunun ırkçı manada kullanılıp kullanılmaması diye bir şey yok. Çok çok uzun yıllardır N kelimeler ırkçılık içerir. Birisi gelip size karşı ırkçılık yapsa veya size küfürler etse daha sonra ben o anlamda söylemedim ya dese bunu anlayışla karşılayabilir misiniz? İsminie N word koymayın ama yakın arkadaşlarınızla birbirinize N word şakaları yapıyorsanız ve arkadaşlarınız sıkıntı yapmıyorsa bir sıkıntı yoktur ama bunu tanımadığınız insanlara söylemeyin.

Hayır ve evet. N kelimesini arkadaş/dost anlamında kullanırsan ırkçılık değil, ama insanlar abarttığı için çok ırkçı gözüküyor.

ABD'de çok çok çok sakat bir kelime. Ne amaçla olursa olsun kesinlikle kullanmamak gerekli. İnsanın ırkçı olup olmadığından bağımsız bu kelimenin kullanımı tonla probleme yol açar.
George Floyd olayından sonra N kelimesi daha çok tepki çekmeye başladı bence. O olaydan önce bile Steam adımda N word geçiyordu.
Yıllardır sıkıntılı bir kelime.

Yani bildiğim kadarıyla siyahi insanlara ırkçılık dışında böyle dendiğinde kendileri hiç problem etmiyor, kanka, ahbap gibi bir anlamı var onlar için sonuçta. Ama şu SJW denilen tipler yüzünden adamların kendisi problem etmese bile sen samimi olduğun için bile desen hemen ortalığı karıştırıyorlar. Yani toplum içinde kullanmak pek sağlıklı değil maalesef.

Yani bildiğim kadarıyla siyahi insanlara ırkçılık dışında böyle dendiğinde kendileri hiç problem etmiyor, kanka, ahbap gibi bir anlamı var onlar için sonuçta. Ama şu SJW denilen tipler yüzünden adamların kendisi problem etmese bile sen samimi olduğun için bile desen hemen ortalığı karıştırıyorlar. Yani toplum içinde kullanmak pek sağlıklı değil maalesef.
Sadece bir zenci bir zenciye nigga diyebilir. Diğer türlü direk dayak yersin denemeyin bile.

Yani bildiğim kadarıyla siyahi insanlara ırkçılık dışında böyle dendiğinde kendileri hiç problem etmiyor, kanka, ahbap gibi bir anlamı var onlar için sonuçta. Ama şu sjw denilen tipler yüzünden adamların kendisi problem etmese bile sen samimi olduğun için bile desen hemen ortalığı karıştırıyorlar. Yani toplum içinde kullanmak pek sağlıklı değil maalesef.

Siyahi insanlara siyahi insanlar N word söyledikleri zaman sıkıntı yapmazlar, çünkü ikisi de aynı ırktan. Ben bir siyahinin bir beyaz tarafından kendisine N word kullanıldığında sakin kaldığını görmedim, duymadım.

Sadece bir zenci bir zenciye nigga diyebilir. Diğer türlü direk dayak yersin denemeyin bile.

Hocam internetteki videolarda, yayınlarda beyaz ve siyahi arkadaşlar birbirine kullanıyor. Hiç problem ettiklerini görmedim. Mesela röportaj yapılıyor Trump'a bile o kelimeyi kullanıyor siyahiler (kötü anlamda değil). Bence böyle bir olay yok.

Bu yazıda sadece arkadaşlar arasında belirttim, rastgele tanımadığınız, samimi olduğunuz birine kullanırsanız dayak yersiniz muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı