N11 ekran kartı iadesi nasıl yapılır?

Evet bence sorunlu bir satıcı. Kuzenim oradan i3 9100F işlemci almıştı. Diğer parçalarını da başka satıcılardan aldı. Fakat sisteminde bir sıkıntı oldu ve bütün parçalarını iade etmeye karar verdi. Bütün parçalarını iade etti fakat magic satıcısından aldığı i3 9100F işlemciyi bir türlü iade edemedi. Satıcı bir bahane bulup iade işlemini kabul etmedi.
THH verseydi bak bakalım nasıl ödüyordu parayı istiyorsa ödemesin !

Satıcı isterse koruyucu bantı kesilmiş diye ilk maddeden iade almayabilir. İnisiyatifine bağlı.

Koruyucu bantı kesmedim. Ürünü hiç kullanmadım diye yollasam bile geri verebilirim. O derece dikkatli açtım kutusunu (ekran kartlarının dış kutusunda zaten bandrol yok. İçindeki poşette sarı bir bant var o bantta söylediğim gibi dikkatli bir şekilde açtım.)

Hocam cayma hakkın var. Satıcı yamuğa yatacak. Hepsiburada ya da herhangi bir kurumsal firmadan alsaydın sıkıntı olmazdı ama N11'deki çakal esnaf cayma hakkını kullandırtmamak için elinden geleni yapar. Sen şansını dene eğer olmazsa Thh'ye başvurursun. Almaları lazım.

Kanun belli dostum. Üreticilik bir durum yok. İnternet alışverişlerinde 14 gün koşulsuz şartsız cayma hakkın var. Bu kanun. Ülkemizde hangi kanuna düzgün bir şekilde uyuluyor ki buna uyulsun orası ayrı ama hakkını kullansın konu sahibi arkadaş. Bu devlet tarafından sana verilen bir "hak".

Thh'ye verseydi.

Tüketici hakem heyetine verdiğimde nasıl işliyor acaba? Kartı teslim edip öyle mi bekliyorum? Yoksa kart bende kalıyor o süreçte oradan cevap mı bekliyorum. Eğer kartı oraya veriyorsam bu süreç beni madur eder. 2 ay 3 ay ne karar çıkacağı belli değil. Bu süreçte yeni bir ekran kartı alırsam ver olumsuz karar çıkarsa iki ekran kartını ödemek durumunda kalırım. Direkt sorun çıkartmadan alırsa çok güzel olacak. Az önce N11 ile tekrardan görüştüm. Satıcı haksız bir şekilde Red ederse biz devreye giriyoruz hiçbir şekilde maduriyet yaşatmayız dediler

Koruyucu bantı kesmedim. Ürünü hiç kullanmadım diye yollasam bile geri verebilirim. O derece dikkatli açtım kutusunu (ekran kartlarının dış kutusunda zaten bandrol yok. İçindeki poşette sarı bir bant var o bantta söylediğim gibi dikkatli bir şekilde açtım.)

Tüketici hakem heyetine verdiğimde nasıl işliyor acaba? Kartı teslim edip öyle mi bekliyorum? Yoksa kart bende kalıyor o süreçte oradan cevap mı bekliyorum. Eğer kartı oraya veriyorsam bu süreç beni madur eder. 2 ay 3 ay ne karar çıkacağı belli değil. Bu süreçte yeni bir ekran kartı alırsam ver olumsuz karar çıkarsa iki ekran kartını ödemek durumunda kalırım. Direkt sorun çıkartmadan alırsa çok güzel olacak. Az önce N11 ile tekrardan görüştüm. Satıcı haksız bir şekilde Red ederse biz devreye giriyoruz hiçbir şekilde maduriyet yaşatmayız dediler
Kart sende kalıyor çünkü zaten iade almamış olacak. İade almazsa THH'ye verirsin kartı kullanmaya devam edersin. Sonuç çıkınca da kartı postalarsın tekrar mecbur alacak o zaman.. :)

Kart sende kalıyor çünkü zaten iade almamış olacak. İade almazsa THH'ye verirsin kartı kullanmaya devam edersin. Sonuç çıkınca da kartı postalarsın tekrar mecbur alacak o zaman.. :)
Bu iyiymiş o zaman teşekkür ederim yarın konuşalım bakalım satıcıyla

Ayrıca herkese cevapları için teşekkür ederim

Bu iyiymiş o zaman teşekkür ederim yarın konuşalım bakalım satıcıyla

Ayrıca herkese cevapları için teşekkür ederim
Son olarak kartı kesinlikle gönder. Satıcı kabul etmese bile gönder iade için. Daha sonra satıcı kabul etmeyecek ve kart sana gelecek. Elinde gönderdiğine dair bir belge olsun ki THH'de işin kolaylaşsın. 14 gün geçmemesine dikkat et. Bol şans dilerim.

Merhaba,

Bir update geçmek istedim. Yaşanan olay sokağa çıkma yasağının başlarında olduğu için satıcının iadeyi kabul etmeyip bana geri göndermesi ve kartın elime geçmesi kargoların yoğunluğundan çok uzun sürdü. n11 satıcı ile görüşme yaptığını satıcının iadeyi kabul etmediğini kendilerinin yardımcı olmadıklarını ve THH ye başvurmamı söylediler. 16 Haziranda THH'ye başvuru yaptım. 17 ağustosta işleme alınıp satıcıdan savunma istendi ve an itibariyle hala o statüde bekliyor. Kabul edilip edilmeyeceğini de bilemediğim için bu süreçte ekran kartını kullanmaya devam ediyorum.

THH'ye başvururken n11 üzerinden yapılan konuşmaları, kargo alış veriş tarihlerini gösteren ekran görüntülerini sisteme yükledim. Aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde ekran kartını iadeye gönderdiğimde üzerinde bırakın çiziği kırığı toz dahi olmadığını gösteren video kaydınında elimde olduğunu isterlerse paylaşabileceğimi söyledim. Süreç ne kadar sürer bilmiyorum ama kartı bu süre zarfında kullanmış olmam bir sorun teşkil etmezde kabul ederlerse Bu sefer n11 den olabildiğince uzak durarak 3070 veya 3080 almayı planlıyorum. Update oldukça yine buradan bildireceğim. Aklınızda olsun n11.com inila mağazasından uzak durun!

1600273844664.png

E devletten kontrol ettiğimde 13 gündür Karara Bağlandı olarak gözüküyor ama imzada olduğu için henüz teslim edilmedi ve sonucu öğrenemiyorum. Muhtemelen lehime karar alınmıştır. Yaklaşık 7 Aydır kartı kullanıyorum. Kullandığım için iade de bir problem yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı