N11 kulaklık iadesi

RasKun

Hectopat
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce N11'den Playstation Gold kablosuz kulaklık aldım fakat sol hoparlörden gelen ince ses yüzünden garantiye verdim. Garanti her kablosuz kulaklıkta var garantiye girmez diye reddetti. 2 ay geçmesine rağmen ürünü iade edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklık bu sonuçta garantiye girmemesi çok normal ama bir yandan sende haklısın sonuçta İnternet alışverişi yapıyorsun. Ama 2 ay süreç çok uzun geçmiş olsun demekten başka bir durum yok gibi görünüyor.

Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce N11'den Playstation Gold kablosuz kulaklık aldım fakat sol hoparlörden gelen ince ses yüzünden garantiye verdim. Garanti her kablosuz kulaklıkta var garantiye girmez diye reddetti. 2 ay geçmesine rağmen ürünü iade edebilir miyim?
Büyük ihtimal iade edemezsiniz çünkü ürünü teslim aldıktan sonraki 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz diye biliyorum.

Bazen kabul ediyorlar bazen etmiyorlar Tüketici Hakem Heyeti ile uğraşarak edebilirsin kulaklığı ilk garantiye verdiğin tarih önemli, her kablosuz kulaklık böyle diye de bir red sebebi olamaz ozaman sizde öyle olmayan bir kablosuz kulaklık götürür dinletirsiniz 4 tane kablosuz kulaklığım var farklı markalarda böyle bir sorunla karşılaşmadım böyle saçmalık mı olur her kablosuz kulaklıkta var deyip kestirip atmak nedir. Bu şu demek oluyor evet bu kulaklık sorunlu ama bu zaten bütün kulaklıklar da var. Elinizde güzel bir delil var iyi kullanın.

Hocam emin olamadım bende PC'de kullanınca arka planda sadece ses olmayınca tiz bir ses geliyor. Konsol da malesef ki ses olsa bile biraz belirgin. Garanti beni aradığında mikrafondaki sinyallerle ilgili birşeyden bahsetti oysa ki mikrafonun sesini de kısmayı denemiştim fakat hiçbir değişiklik olmamıştı. Bunuda belirttiğimden sonra olduğum yerde ki sinyallerden dolayı parazitlenme yapabilecek olduğunu garanti kapsamına girmediğini belirtti.
Bazen kabul ediyorlar bazen etmiyorlar Tüketici Hakem Heyeti ile uğraşarak edebilirsin kulaklığı ilk garantiye verdiğin tarih önemli, her kablosuz kulaklık böyle diye de bir red sebebi olamaz ozaman sizde öyle olmayan bir kablosuz kulaklık götürür dinletirsiniz 4 tane kablosuz kulaklığım var farklı markalarda böyle bir sorunla karşılaşmadım böyle saçmalık mı olur her kablosuz kulaklıkta var deyip kestirip atmak nedir. Bu şu demek oluyor evet bu kulaklık sorunlu ama bu zaten bütün kulaklıklar da var. Elinizde güzel bir delil var iyi kullanın.
Hocam emin olamadım bende PC'de kullanınca arka planda sadece ses olmayınca tiz bir ses geliyor. Konsol da malesef ki ses olsa bile biraz belirgin fakat kablo ile bağlanınca ses sorunu kalkıyor. Garanti beni aradığında mikrafondaki sinyallerle ilgili birşeyden bahsetti, mikrafonun sesini kısarsam sorunun çözülebileceğini söyledi oysa ki mikrafonun sesini de kısmayı denemiştim fakat hiçbir değişiklik olmamıştı. Bunuda belirttiğimden sonra olduğum yerde ki sinyallerden dolayı parazitlenme yapabilecek olduğunu garanti kapsamına girmediğini belirtti. Son çarem tüketici hakem heyeti gibi gözüküyor zaten hali hazırda tüketici hakem heyetine TV için başvurmuştum gene uğraş dur şimdi.

Burada şöyle bir durum var, bir kulaklık birkaç farklı sebepten dolayı ince bir tiz ses veya cızırtı diye tabir dilen sesi yapabilir, siz kablolu kullandığınızda sorun yok ama bluetooth devreye girince parazitlenme meydana geliyor, 3-4 tane farklı cihazlarda deneyin hepsinde aynı sorun oluyorsa kulaklık arızalı demektir. Neden ? Çünkü garantinin de size söylediği gibi sinyallerde bozulma oluyor yani parazitlenme meydana geliyor 10 liralık bir kulaklık kullanmıyorsunuz bu kulaklıkta böyle bir sorun olmaması gerekiyor. Burada firma tüketici ile uzlaşma yoluna girme mecburiyetinde garanti kapsamı içerisinde olan bir ürün sonuçta, genelde haklarımızı iyi bilmediğimiz için bu tarz durumlarda firmaların dayattığı çözümleri tüketiciler kabul ediyorlar.

Burada şöyle bir durum var, bir kulaklık birkaç farklı sebepten dolayı ince bir tiz ses veya cızırtı diye tabir dilen sesi yapabilir, siz kablolu kullandığınızda sorun yok ama bluetooth devreye girince parazitlenme meydana geliyor, 3-4 tane farklı cihazlarda deneyin hepsinde aynı sorun oluyorsa kulaklık arızalı demektir. Neden ? Çünkü garantinin de size söylediği gibi sinyallerde bozulma oluyor yani parazitlenme meydana geliyor 10 liralık bir kulaklık kullanmıyorsunuz bu kulaklıkta böyle bir sorun olmaması gerekiyor. Burada firma tüketici ile uzlaşma yoluna girme mecburiyetinde garanti kapsamı içerisinde olan bir ürün sonuçta, genelde haklarımızı iyi bilmediğimiz için bu tarz durumlarda firmaların dayattığı çözümleri tüketiciler kabul ediyorlar.
Ne yapmamı önerirsiniz hocam nasıl bir yöntem izlemeliyim 700 Tl verdim az para değil ve geceleri bu ses yüzünden kulağım ağrıyor. Tekrar arayıp konuşmayı düşünüyorum uzlaşamassak ne yapmamı önerirsiniz hakem heyetine başvursam sonuç benim tarafıma çıkarmı.

Ne yapmamı önerirsiniz hocam nasıl bir yöntem izlemeliyim 700 Tl verdim az para değil ve geceleri bu ses yüzünden kulağım ağrıyor. Tekrar arayıp konuşmayı düşünüyorum uzlaşamassak ne yapmamı önerirsiniz hakem heyetine başvursam sonuç benim tarafıma çıkarmı.
Tüketici hakem heyetine başvur olumlu sonuç çıkacağını düşünüyorum, en kötü ihtimalle ürün değişimi yapılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı