N56VZ-4299H Mac Kurulumu

syburn

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Başlıktaki modele sahibim. Dual boot Windows 8.1 ve Mavericks yükleme rehberine göre kurulum yapmaya çalışıyorum ama bazı sorunlarım var.
Öncelikli olarak Windows 8.1 in kurulumunun nasıl yapılacağı hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Windows 8.1 i yüklerken nasıl yüklemem gerek ?

1- Uefi bölümü + boot bölümü+ sistem dosyaları bölümü
2- Boot bölümü + sistem dosyaları bölümü
3- Sadece sistem dosyalarının olduğu tek bölüm şeklinde mi kurayım?

Macvericks yüklemeye çalışırken bendeki sürüm yine siteden ( şuan linkini bulamadım ) 10.9.2 sürümünü kullandım. Usb den boot ederken uefi olarak seçtiğimde clover bootloader geliyor ancak uefi olarak seçmediğimde clover bootloader gelmiyor. Onun yerine chamelion getirebiliyorum. Ancak her iki durumda da başarılı kurulum yapamıyorum. Windows kurulumunu yukarda yazmış olduğum seçeneklerden hangisine göre yapayım. ve mavericks in yüklemesini neye göre yapayım.

1- Mavericks ( uefi olarak )
2- Mavericks ( uefi olmayan )

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 kurmasını biliyorum ancak kurulumun dosya yapısı nasıl o sordum. Videoyu izledim çok net anlayamadım.

Normal olarak bootloader'a giriş yapabiliryorsan flash bellekten direk o şekilde kur. Sistem açıldığında clover bootloader kurulumunda UEFI seçeneğini işaretleyerek kur. Birde böyle dene belki başarılı olursun. Bizi haberdar et durumdan... :)

Boot ekranında Usb yi ( benim usb Transcend marka ) Uefi : Transcend seçersem clover bootloader geliyor. Ama sadece Transcend seçersem clover bootloader gelmiyor. 1 basarsam Chamelion boot geliyor. Chamelion bootloader ile kurulum yapamıyorum. Uefi: Transcend i seçip clover ekranıyla kurulum sayfasına ulaştım bir kere. Bir daha deneyeyim. Paylaşırım burdan.

Sonuç hep hüsran. Öncelikli olarak bios ayarlarıma bakabilir misiniz. Doğru mudur?

Dual boot windows 8.1 ve Mavericks rehberindeki video da. Aşağıdaki boot ekranı var.

Benim Boot ekranım ise aşağıdaki gibi.

Resimdeki " 1 " i seçtiğimde Clover bootloader ile kurulum ekranına ulaşamıyorum. Ancak " 1 " i seçtikten sonra sürekli 1 e basınca Chamelion boot ekranı geliyor ve kurulum yapıyorum. Ancak kurulum bittikten sonra tekrar boot ekranından " 1 "i seçip sürekli olarak 1 bastıktan sonra gelen Chamelion ekranında kurulum yaptığım bölümü seçtikten sonra açamıyorum.

Resimdeki " 2 " yi seçtiğimde Clover bootloader ekranı geliyor ( Chamelion ekranı gelmiyor hiç ). Clover bootloaderda ayarlarda seçili olan intel hd 4000 ekran kartını seçilmemiş hale getiriyorum. Kurulum yapıyorum. Yeniden başlattıktan sonra resimdeki " 2 " yi seçtiğimde gelen Clover bootloader ekranında yüklemiş olduğum hdd bölümünü göremiyorum bu yüzden hdd den başlatamıyorum. Yardımlarını bekliyorum.

Öncelikli olarak bios ayarlarına bakmanızı rica ediyorum. sonrasında sorularınızı ve yardımlarınızı alabilirim.

Bios ayarlarında bir sıkıntı görünmüyor. Boot işleminden sonra HDD'yi görememen ilginç bir durum. HDD sıfırmı yoksa içinde işletim sistemi kurulumu.

Sıfır iken de denedim. Windows 8.1 yüklü ikende. Her iki durumda da mavericks yüklediğim bölüm görünmüyor.

Bilgisayarım kara ekrana düstü. Ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor artık. Bir iki hafta bilgisayarsız kalacam. Sanırım bu iatkos M'yi beklesem daha iyi olacak yoksa hepten bilgisayarsız kalıp yeni bir bilgisayar almak zorunda kalacam.

Yok bilgisayarsız kalmazsın da baya uğraştıracak seni öyle gözüktü. :) Denemeye devam et yılma ben şimdiye kadar 8 - 10 kere format atıp tekrar kurdum. En stabil konfigürasyonu bulmaya çalışıyorum. Bulduğumda zaten o sistemle alakalı bir video çekmeyi de planlıyorum. Tabi düzgün bir kamera bulmam lazım telefonla denemeye kalktım pek iyi sonuç vermiyor. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı