Nakil geç yapılırsa adapte olmak zor olur mu?

Emir Yahya

Centipat
Merhaba. Ben 10. sınıfa yeni geçtim ve ne yazık ki meslek lisesinde okuyorum. Daha ilk haftası nakil için başvuru yaptım ama sadece 2 kişilik kontenjan var ve sıram 9 gözüküyor. Bu konuya bakan herkese bir sorum olacaktı.

Şimdi ben okulun ilk başında Anadolu lisesine geçemezsem ortalarında geçme şansım olsa adapte olma sorunu yaşar mıyım? Dersler vs. veya diyelim ki geçemedim meslek derslerinden dolayı 11. sınıfın başında açığa almak daha mı mantıklı olur? Evde nasıl çalışacağımı ben de şu an hiç bilmiyorum. Çünkü okul gibi olur mu? Videolar ile çalışsam veya hem video hem de bir dershaneye vs gitmek daha mı mantıklı olur? Önerebileceğiniz bir dershane var mı yapmak istediğim sıralamada öyle aman aman bir sıralama değil 120k 130k falan. Üstüne üstlük meslek lisesinin bu dezavantajları ve Anadolu lisesine de geçememem yüzünden moralim keyfim her şeyim 0.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle Anadolu'ya geçersen alışma sürecinde zor olmaz özellikle 10 sınıftan sonra alan seçildiği için sınıflar tekrar karışıyor zaten 11. sınıfta farklı sınıflar oluyor onlara adapte olursun onlarda mecburen sana olacaklar. Açığa geçersin geçmezsin bilmem ama açıkta hazırlansanda başarılı olursun YouTube gayet yeterli oluyor açıkta olmasanda YouTube'daki kampları ve hocaları kullan.

Ben bu sene 9'um, okul açıldıktan sonra 1 hafta sonrasında nakil oldum ama arkadaşlarım olduğu için hemen kaynaştım. Arkadaşım olmasa bile, kafa dengi insanlar olursaydı bile hemen kaynaşırdım.

Ben bu sene 9'um, okul açıldıktan sonra 1 hafta sonrasında nakil oldum ama arkadaşlarım olduğu için hemen kaynaştım. Arkadaşım olmasa bile, kafa dengi insanlar olursaydı bile hemen kaynaşırdım.

Keşke şu an tek sorunum o olsa maalesef giremeyeceğim sanırım.

Ders anlamında adapte olabilir miyim açığa geçsem günlük kaç saat çalışmak gerekir koçluk vs gerekir mi?

Bilişim teknolojileri yazılım geliştirme ama benim üniversitede istediğim bölüm makine mühendisliği.

Adapte olursun olmasına ama disiplinli olup günde minimum 6-7 saat çalışman lazım sayısal rekabeti çok olan bir bölüm sınavlarda haliyle zorlaşıyor.

Adapte olursun olmasına ama disiplinli olup günde minimum 6-7 saat çalışman lazım sayısal rekabeti çok olan bir bölüm sınavlarda haliyle zorlaşıyor.

Olmazsa başka Anadolu liseleri deneyeceğim ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok önümde şu an 10 olduğum için süre var ama çok kararsızım.

Keşke şu an tek sorunum o olsa maalesef giremeyeceğim sanırım.

Ders anlamında adapte olabilir miyim açığa geçsem günlük kaç saat çalışmak gerekir koçluk vs gerekir mi?

Olsun be eğitim hayatın iyi olsun yeter bence.

Hocam Anadolu lisesine geçiyorum 3. haftanın başında zorlanmam herhalde diye düşünüyorum daha çok geç olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…