Namaza nasıl başlanır?

nurlimm

Picopat
Daha fazla  
Ben 20 yaşındayım ama hayatımda hiç namaz kılmadım, uzun süredir namaz kılmak istiyorum ama ailem namaz kıldığımı görür de beni tesettüre girmeye zorlar diye hiç kılmaz kılmak istemediğimi söylüyordum. Aslında kılmak istiyorum ama tesettüre girmek istemiyorum sadece bu kadar. Şimdiyse namaz kılmak istiyorum ama ilk nasıl başlanır hiç bilgim yok, ilk olarak farzları kılın vs. yazmışlar internete onları bile bilmiyorum o derece duaları da bilmiyorum.

Dualar basit. Önce kısaları ezberleyin alışkanlığınız devam ettikçe kendiniz istersiniz diğerlerini ezberlemeyi. İlk günlerden sünnetlerle beraber sıkabilir sizi. O yüzden ilk birkaç gün sadece farzları kılmak da fayda var.

Arkadaşın dediği gibi birkaç duayı ezberle. Döndüre döndüre onları okursun ilk başta gerekliler yeterli olur. İlerleyen süreçte daha fazla öğrenirsin, farzlarla başlarsin şimdi. 5 vakit de zor olur muhtemelen ilk başta, 3-4 vakitle başlarsın onu da 5'e cikarirsin.

Ek olarak küçük namaz öğretme kitapları oluyor cep boy, onlardan alabilirsin bir tane.

1 ayda tamamen oturtabilirsin namazı 5 vakit düzenli kılma işini. Yukarıdaki şeyler işine yarayacaktır, allah kabul etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı