NAS nasıl kurulur?

OnurOfc

Hectopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar ofiste kimsenin kullanmadığı Windows 10 bir bilgisayar var. Bu bilgisayarda farklı bir sistem var her zaman açık olması ve içindeki programa zarar gelmemesi gerekli. İnternetten birkaç video izledim bu bilgisayar ekstra NAS olarak kullanabilmek için galiba ISO ile işletim sistemini değiştirmek gerekiyor. İçine yeni 4TB'lik disk takıp herhangi bir program (mesela truenas) ile klasörleri şifreleme, uzaktan erişim yani Google Drive gibi bir şey vs. yapabilir miyiz?

@Yehetto

@Yehetto Hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
TrueNAS bir program değil, işletim sistemi hocam. Eğer ki Windows kurulu kalacaksa ve RAID yapmayı düşünmüyorsanız SMB share ile kullanabilirsiniz diski.

Network ayarlarından private networke alın ağınızı.
1754312528173.png

Gelişmiş ağ ayarlarından, gelişmiş paylaşma ayarlarına girip her şeyi açın.
1754312559262.png

Daha sonra diske sağ tıklayıp paylaşmayı açın ve izinleri ayarlayın. İsterseniz ağa bağlı herkesin erişebilmesini isterseniz de kime ne yetki vereceğinizi seçerek dilediğiniz ayarları yapın.
1754312645558.png

Veeee sonra kullanacağımız bilgisayardan bağlanın.

TrueNAS bir program değil, işletim sistemi hocam. Eğer ki Windows kurulu kalacaksa ve RAID yapmayı düşünmüyorsanız SMB share ile kullanabilirsiniz diski.

1754312528173.png

1754312559262.png

Daha sonra diske sağ tıklayıp paylaşmayı açın ve izinleri ayarlayın. İsterseniz ağa bağlı herkesin erişebilmesini isterseniz de kime ne yetki vereceğinizi seçerek dilediğiniz ayarları yapın.
1754312645558.png

Ayrıca daha kolay bir anlatım için şunun gibi bir videoya da bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2549079

Eki Görüntüle 2549080

Eki Görüntüle 2549082

Ayrıca daha kolay bir anlatım için şunun gibi bir videoya da bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şirkette şuan bu sistem var zaten ama dışarıdan bağlantı yapamıyoruz. Dışarıdan bu klasörlere erişme şansımız var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı