Nas sistem için hard disk önerisi

cfinci

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 RTX 2080Tİ 16G RAM
Meslek
Öğretmen
Nas sistem kuracağım, RAID 1 10TB halinde WD red Plus 7200rm düşünüyorum. Daha kaliteli bir disk öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Synology DS220J 2 Yuvalı 32 TB Kapasiteli NAS almayı düşünüyorum. Ancak NAS için özel üretilmiş HDD ürünler varken sıradan HDD almanın performansa ne gibi etkisi olacağını bilmiyorum. Bu yüzden WD Red Pro diskine niyetlendim ama yeterince bilgim yok hala. Araştırırken bu konuyu gördüm. Bilgi ve öneri ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Önce şunu söyleyeyim nas kutusuna o kadar para vermeye gerek yok gibi duruyor HDD'ler bir süre sonra içinde ölüyor haricen bir PC kurup truenas ile yapılandırmak daha iyi olur maliyet de düşer ve istediğin kadar disk ekleyip farklı yapılandırmalar yapabilirsiniz. HDD konusunda ise bu işte iyi olarak WD red Pro veya Seagate exos serisi güzel diyorlar @Recep Baltaş WD red Plus ile sistemini kurmuştu WD tercih edilebilir gibi gözüküyor.

sistem kurmanın nas kurmaktan daha maliyetli olacağını tahmin ediyorum henüz bir yapılandırma planlamadım maliyet çıkarmadım ama. hdd araştırırken sistem parçaları da araştırırım tabi. bu arada hdd olarak Toshiba 3.5" 4 TB N300 HDWQ140UZSVA SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk de övülen önerilen bir diskmiş.

WD Red'i kendim kullanmadım ama genellikle olumsuz yorumlar okudum. Seagate IronWolf Pro NAS için en iyi disklerden ama biraz maliyetli. Onun yerine Seagate Exos düşünebilirsiniz hemen hemen aynısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı