Nasa, ISS, Elon Musk kandırıldık mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Komedi gibi ya. Daha Türkçe dilini düzgün kullanamıyorsun. Kaç tane hatan olduğuna bak istersen. Düzeltmeye çalıştım. Umarım "Yazım Hatası Olan Mesajı Alıntılama" cezası almam...

Uyduların hızıyla dünyanın dönüş hızı arasında dağlar kadar fark var bu yüzden senkron dönmeleri mümkün değil o zaman senin çanak antende dönmesi gerekiyor durmadan o zaman nasıl çalışıyor TV?
Baz istasyonları.

Ben de ilk başlarda güldüm bunlara ama araştırdıkça anladım gerçekleri peki soracaksınız NASA'nın ne karı var dünya geoit olmuş düz olmuş ne karı var bu adamların diyeceksiniz.
Bu senin araştırmış halin demek.

Adamlar Antartikadaki yüksek buz duvarlarının arkasına geçtiler ve başka kıtalar keşfettiler belki petrol gibi değerli şeylerde olabilir.
Antartika ABD denetimde bir yer değil, pek çok ülke burada araştırma ve çalışma yapar. Antartika'dan başka kıta falan yok. Türkiye'den bilim adamları da Antartika'ya gidip çalışma yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

‘Genel Görelilik’ Albert Einstein’ı rahatsız ediyordu. Çünkü teori, durağan değil dinamik bir evreni öngörüyordu. Oysa Einstein, evrenin durağan olması gerektiğini düşünüyordu.
Bu teoriyi çürüt masal anlatma bana, diğer dediklerimi de çürütmek zorundasın.

Gök kubbe diye bir şey yok, Van Allen Kuşağı vardır. Van Allen Kuşağı olması dünyanın dışına çıkılmadığı manasına gelmiyor. Git önce Van Allen Kuşağı ne onu öğren, bu kuşakları ortaya atan adam bile dünyadan çıkılamayacağını diyenlere gülüyordu.

Boşlukta yanmalı motor nasıl çalışıyor hava olmadan uzay varsa eğer.
Roketler yanında sıvı oksijen de taşırlar. Yakıtı yakmak için depoda bulunan sıvı oksijeni kullanır. Uzay aracı motorlarını kullanarak bir rotaya sokar. Gerisini diğer gezegenlerin yer çekimi halleder. Uzay gemisi fırlatılmadan önce süper bilgisayarlar ile gezegenlerin konumu ve gidilecek rota hesaplanır. Bu rota ile yakıt harcamadan uzak gezegenlere gidilebilir. Uzayda yer çekimi ve sürtünme olmadığı için uzay aracının hızı azalmaz.

Bak Newton'un 3. Yasası. 1600'lerde bulundu bu.

Çevirisi:

Uzayda, roketler itilecek hava olmadan çalışır. Neler oluyor?

Uzaydaki roketler ve motorlar Isaac Newton'un üçüncü hareket yasasına göre davranır: Her eylem eşit ve zıt bir tepki üretir.

Bir roket yakıtı bir ucundan fırlattığında, bu roketi ileri iter - havaya gerek yoktur.

yeşil perde sayesinde neler yapılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…