Nasıl Amerika'da üniversite okunur?

emyw

Centipat
Arkadaşlar okuduğum lise çift diploma veriyor yani Amerika lise diplomamda olacak.

Sorum şu eğer Amerika'da üniversite okumak istiyorsam ne yapmam gerekli, bu diploma bana yardımcı olur mu veya YKS puanım Amerika'da bir üniversiteye gitmeme etki eder mi?

Yurt dışında üniversite okumak hakkında bilgim sıfır. Sadece Amerika için değil herhangi bir Avrupa ülkesi içinde gerekli şeyleri anlatabilir misiniz?

Ustam öncelikle çok para gidecek. Onun harici TOEFL girmen gerekiyor. Üniversitelerin kendi para istiyor. Başvuru yapıyorsun diye biliyorum.

TOEFL'ı birazcık açıklar mısın tam olarak ne yapmalıyım? Bir de devlet okulları bile çok pahalı diye biliyorum maddi kısmı nasıl ucuzlatabiliriz? Burs vb. imkanları oluyor mu?

Türkiye de okuyorum. Yüksek lisan veya başka bir yolla gidilip nasıl kalınıcağı hakkında bir bilgim yok.
Yüksek lisans için başvurular oluyor o şekilde gidilebiliyor ama ücreti var mı yok mu bir fikrim yok. Bazıları work and travel ile gidiyor sonra bir şekilde orada kalıyor. Green Card kazananlar gidebiliyor. Linkledln ile iş başvursu yapabilirsin. Dil kursu ile Canada'ya gidilebiliyor bir de sanırım kur bitince iş bulup iş vizesine çevirebiliyorsunuz galiba. Hangi bölümde okuyorsunuz bu arada ?

Hocam birazcık göz gezdirdim TOEFL sanırım sadece dil yeterlilik sınavı değil mi? Peki okula kabul olmam için ne gerekiyor beni neye göre alacaklar YKS veya Amerika lise diploması önemli mi?
Burayı göz gezdirin bilgiler var burada. Evet dil sınavı TOEFL dan istedikleri puanı alamaz iseniz gitmeniz çok zor. Sanırım bir de IELTS vardı.

Yüksek lisans için başvurular oluyor o şekilde gidilebiliyor ama ücreti var mı yok mu bir fikrim yok. Bazıları work and travel ile gidiyor sonra bir şekilde orada kalıyor. Green Card kazananlar gidebiliyor. Linkledln ile iş başvursu yapabilirsin. Dil kursu ile Canada'ya gidilebiliyor bir de sanırım kur bitince iş bulup iş vizesine çevirebiliyorsunuz galiba. Hangi bölümde okuyorsunuz bu arada?

Burayı göz gezdirin bilgiler var burada. Evet dil sınavı TOEFL'dan istedikleri puanı alamaz iseniz gitmeniz çok zor. Sanırım bir de IELTS vardı.

Hocam araştırma yaptım ve gördüğüm kadarıyla TOEFL sınavında en az B2 seviye olduğumu kanıtlamam ve sonrasında sat sınavını geçmem gerekiyor. Aklıma bir şey daha takıldı acaba OBP puanımda gitmek için gerekli mi? Çünkü bazı okullarda "minimum diploma notu" diye bir kriter gördüm.

Hocam araştırma yaptım ve gördüğüm kadarıyla TOEFL sınavında en az B2 seviye olduğumu kanıtlamam ve sonrasında sat sınavını geçmem gerekiyor. Aklıma bir şey daha takıldı acaba OBP puanımda gitmek için gerekli mi? Çünkü bazı okullarda "minimum diploma notu" diye bir kriter gördüm.
Yüksek lisans olabilir o Yüksek lisans için çoğunlukla 3.00 üstü OBP istiyorlar. Değilse bir bilgim yok ama SAT sınavı harici alan okul sayısı aşırı az ve kabul olma ihtimali çok düşük diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı