Çözüldü Nasıl arka plan müziği gibi müzikler yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İbLov

Femtopat
Daha fazla  
Müzik yapmak hakkında en ufak bir fikrim yok. Herhangi bir ekipmana da sahip değilim. Müzik yapmak için kullanılan sitelerden kendi arka plan müziği tarzı müziklerimi yapmak istiyorum. Program vs. kullanmayacağım çünkü sistemim kötü (Windows 7 / 32 Bit). Nereden 0'dan başlayarak öğrenebilirim? Öğrenince de öğrendiklerimi uygulamak için hangi siteleri kullanabilirim?

Çözüm
İşte bende diyorum ki nasıl öğrenebilirim? Hangi kaynaklardan öğrenebilirim? Ben de biliyorum müzik yapmayı bilmeden müzik yapılamayacağını.

Belirli enstürmanlar öğrenip kayıt teknolojileri nota bilgisi armoni ve benzeri bir sürü bilgiyi öğrendikten sonra yapabilirsiniz yıllarınızı harcamanız gereken bu konuda nasıl uzmanlaşacağınızı sosyalden biri size anlatamaz ama en azından şu anlık ne tür müzik yapacaksanız onunla ilgili bir enstürman öğrenip nota bilgisi edinmeniz yeterli gerisi bir süre sonra gelir zaten.
Her hangi bir soru için profilden ve ya sosyalden yardımcı olabilirim.
Ben 18 yaşındayım, konservatuvar okumuyorum fakat karantina döneminden beri piyano, gitar ile uğraşıp kendi çapımda dijital kayıtlar oluşturmaya, aranje etmeye hep çaba gösterdim. İşin üretim tarafı değil de işin daha arka tarafı olan bu sahne işleri tonmaisterlık, ses ışık teknikerliği, rodilik bu tarz işlere girmek için konservatuvar çıkışlı olmak önemli mi yoksa nereden girebiliriz bu işin içine, saygılar sevgiler

İstersen bunu bir başlık olarak konuya aç ya da modaratörden ricada bulun ayrı bir konu haline getirsinler ki bu konudan bağımsız tartışabilelim.

Enstrüman çalmadan, armoni öğrenmeden, nota bilmeden nasıl müzik yapılıyor? Ben de bilmek istiyorum.
Müziği sadece enstrüman çalmak, nota ve armoni bilmekten ibaret görmek oldukça dar ve sığ bir bakış açısı. Eğer müzik bu kadar kısıtlı bir kalıba sokulsaydı, elektronik müzikten hip hop’a, rap'ten trap’e kadar birçok tür asla var olamazdı. Günümüzde müzik yapmak, yaratıcı düşünce, teknoloji ve duygularla harmanlanan bir süreç. Enstrüman çalmadan da, nota bilmeden de insanlar harika işler çıkarabiliyorlar. Bunu kabul etmemek, sadece müzik dünyasının ne kadar genişlediğini ve evrildiğini anlamamaktan kaynaklanıyor.
Müzik üretiminde kullanılan teknoloji, beat makineleri, DAW'ler ve sampler'lar gibi araçlar sayesinde, müzik yapmak artık sadece bir gitar ya da piyano başında oturmakla sınırlı değil. Bu araçları kullanmak da bir beceri gerektiriyor ve basit gibi görünen beat'lerin arkasında büyük bir emek ve bilgi birikimi var. Sadece nota ya da armoni bilmemek, müziği daha değersiz ya da geçersiz yapmaz. Müziğin özünde duygu, hikaye anlatımı ve yenilikçilik vardır. Eğer bir sanatçı bu unsurları bir araya getirip dinleyiciye dokunabiliyorsa, o müzik her şekilde değerlidir.
“Enstrüman çalmıyorsan müzik yapamazsın” gibi yüzeysel ve çağ dışı düşüncelerle müziği yargılamak, sanatın ne olduğunu ve nasıl evrildiğini anlamamaktan ibaret. Ayrıca, müziğin etik boyutunu telif haklarına ve özgünlüğe bağlamak yerine, nota bilmeyen birini eleştirmek haksız bir yargıdır. Müzik yaratmanın tek bir yolu olmadığını, özellikle de modern müzikte bunu çok net bir şekilde görebiliriz. Eğer müzik yapmak bu kadar "kolaysa", neden herkes bunu başarıp kitlelere ulaşamıyor?
Unutma ki, müzik sadece teknik bilgi değil, ruh ve duygularla yapılan bir sanattır. Herkesin yolu farklı olabilir, ama sonuçta ortaya çıkan iş, insanların kalbine dokunuyorsa, bu müziktir. Ve bu müziği küçümseyen bir bakış açısı, sadece yaratıcı insanların emeklerini ve yeteneklerini göz ardı etmek anlamına gelir.

"Dar ve sığ bir bakış açısı" ancak o konuda bilginiz, yetkinliğiniz, eğitiminiz olmadığında ortaya çıkar.

Dünyanızı / bakış açınızı genişletmek; hiç bir şey bilmeden olmaz, sizin müzik hakkında ne kadar çok altyapıya sahip olduğunuz ile ilgilidir. Ne kadar çok şey bilir ve öğrenirseniz ürettiğiniz şeye o kadar çok faydası olur ve geniş ifade edersiniz. (Enstrüman çalmak, armoni öğrenmek, nota bilmek, Ritm öğrenmek...)

"Sample" sizin değil; başkaları tarafından üretilen bölümlerdir. Bunları bir araya koymanız sizin müzik yaptığınız / ürettiğiniz anlamına gelmez, üretileni paylaşmış olursunuz.

Ayrıca merak ettim; müzik eğitiminiz yok anladığım kadarıyla. Müzikte çığır açan bir yöntem ortaya sürdüğünüze göre; söylediklerinizin altını doldurmanız gerekiyor.

Enstrüman çalmanın, armoni bilmenin gerekli olduğu "çağ dışı" düşüncelerden kurtulmuş müziğinizi çok merak ediyoruz.

Son düzenleme:
ALINTI

1. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix, gitar çalma tekniğiyle müzik dünyasında devrim yarattı, ama hiç resmi bir müzik eğitimi almadı. Nota dahi bilmiyordu! Ancak yeteneği, vizyonu ve yenilikçi gitar kullanımıyla müzik tarihinin en büyük gitaristlerinden biri olarak kabul ediliyor. Onun enstrümanla olan doğal bağı ve yaratıcılığı, herhangi bir teorik bilgiye ihtiyaç duymadan rock müziğini baştan sona değiştirdi.

2. The Beatles (Paul McCartney & John Lennon)

The Beatles’ın iki ana beyni olan Paul McCartney ve John Lennon da resmi bir müzik eğitimi almadılar. Nota bilmeyen McCartney, sadece duyduğuna göre beste yapıyordu. Ancak ikilinin yaratıcı dehası, müziği kökünden sarsarak pop müziğin kurallarını yeniden yazdı. İnovatif şarkı yapıları, melodiler ve lirikal zenginlikleriyle, müzik tarihinin en etkili grubu oldular. Onlar da yaratıcılığın bir eğitimle değil, vizyon ve duygu ile ilgili olduğunu gösterdi.

3. David Bowie

David Bowie de müzik eğitimi almamış isimlerden biriydi. O, sadece bir müzisyen değil, aynı zamanda bir sanatçı ve kültür ikonu olarak tüm dünyada kabul gördü. Bowie, müziğin ötesine geçen, konsept albümler ve görsel sanatlarla yenilikçi bir yol izledi. "Space Oddity" ve "Ziggy Stardust" gibi eserlerle müziğe bambaşka bir boyut kazandırdı. O da müziğin ne olduğuna dair kalıplaşmış düşünceleri aşan bir vizyonerdi.

4. Kanye West

Kanye West de müzik dünyasında resmi bir eğitim almadan büyük başarılar elde eden isimlerden biri. Klasik müzik teorisi bilmeden, sadece sezgisel yeteneği ve prodüksiyon becerisiyle hip-hop’ı dönüştürdü. Sample kullanımı konusunda başlı başına devrim yaratan West, müzik prodüksiyonunu sanatla buluşturan isimlerden biri olarak anılıyor. Eğitimli olmamasına rağmen, müzik tarihinin en yenilikçi ve etkili sanatçılarından biri kabul ediliyor.

5. Trent Reznor (Nine Inch Nails)

Nine Inch Nails’in beyni olan Trent Reznor, resmi bir müzik eğitimi almamış olmasına rağmen endüstriyel müzik ve elektronik rock alanında öncü isimlerden biri oldu. Kendi stüdyosunda tamamen dijital enstrümanlarla yarattığı ses dünyaları, müzikte devrim niteliğinde kabul edilir. Reznor, klasik müzik eğitimi almadan, tamamen sezgi ve yaratıcı denemelerle müzikte yenilikçi bir yol izledi.

6. Prince

Prince, olağanüstü yetenekleriyle tanınan bir sanatçıydı ve resmi bir müzik eğitimi almamıştı. 27'den fazla enstrümanı tamamen kendi başına öğrenmiş, onları çalarken geliştirdiği yenilikçi tekniklerle dünya çapında bir fenomen haline gelmişti. Müzik teorisini bilmeyen biri olarak, kendine özgü tarzı ve yaratıcı yaklaşımıyla pop, funk, rock ve soul’u bir araya getirdi, müziğe tamamen farklı bir perspektif kattı.

7. Bob Dylan

Bob Dylan da nota bilmiyordu ve herhangi bir resmi müzik eğitimi almadı. Ancak şarkı yazma yeteneğiyle Amerikan müziğinde devrim yaptı. Şiirsel sözleri ve politik mesajlarıyla bir nesle ilham verdi. Müzikal teoriden ziyade, Dylan’ın şarkıları duygu ve hikaye anlatımı üzerine kuruluydu. Onun şarkıları, sanatın kalıplara hapsedilemeyeceğini gösteren en güçlü örneklerden biri.

Chat GPT ye teşekkür ediyoruz Ancak sizin dediğinizi destekler bir şey yok burada.

Enstrüman çalmak gerekmiyordu? Sığ bir düşünceydi ya. Yukarıdakilerin hepsi çalıyor. Önce enstüman çalmayı öğrendiler, sonra müzik üretmeye başladılar. ayrıca çaldıkları enstrümanda da çok üstün seviyedeler maalesef.
Kayne WEST hariç. RAP tarzını müzik; ve o şahsiyeti hiç bir şey çalamadığı gibi müzisyen kategorisinde kimse görmüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İddanız üzerine; sizin yaptıklarınızı dinleyelim. Bize hiç bir şey bilmeden ve çalmadan ürettiğiniz örnekleri paylaşın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…