Nasıl arkadaş edinilir?

Eyüpfener00

Picopat
Daha fazla  
Ben çok dışlandım 7, 8, 9,10. sınıfda Full dışlandım hiç arkadaşım olmadı. 7. sınıfın ilk döneminde bir çocukla kavgalıydım 2. döneminde ise o çocuk gitti tüm sınıf bana düşman oldu. Bana zorbalık yaptılar ve beni dışladılar 8. sınıfta ön tarafa geçtim çalışkan tayfanın olduğu kısma belki beni aralarına alırlar diye. Onlar da tüm yıl boyunca beni dışladılar. 9 sınıfta da sınıftaki kişiler tarafında durduk yere zorbalığa uğradım. Şu an yani 10. sınıfda ise dışlanmıyorum ama hiç arkadaşım yok. Sizce nereden arkadaş edinebilirsiniz? Ve buradan benimle arkadaş olacak biri var mı?

Ben çok dışlandım 7, 8, 9,10. sınıfda Full dışlandım hiç arkadaşım olmadı. 7. sınıfın ilk döneminde bir çocukla kavgalıydım 2. döneminde ise o çocuk gitti tüm sınıf bana düşman oldu. Bana zorbalık yaptılar ve beni dışladılar 8. sınıfta ön tarafa geçtim çalışkan tayfanın olduğu kısma belki beni aralarına alırlar diye. Onlar da tüm yıl boyunca beni dışladılar. 9 sınıfta da sınıftaki kişiler tarafında durduk yere zorbalığa uğradım. Şu an yani 10. sınıfda ise dışlanmıyorum ama hiç arkadaşım yok. Sizce nereden arkadaş edinebilirsiniz? Ve buradan benimle arkadaş olacak biri var mı?
Kardeşim sohbetlerini dinle o konu üzerinden sohbete falan katıl. Tanış adamlarla samimiyet oluştur yani.

ilginçmiş hocam. Yani bence de sohbetlerine falan dahil ol yada sağında solunda oturanlar ile sohbet et bence arkadaş edinirsin illa

Malesef zaten sınıf mecudumuz baya az diğer sınfıtakilerde beni takmıyor ama yinede yardımcı olaya çalıştığın için teşekkür ederim

Yaşadıkların gerçekten çok zor ve üzücü. Zorbalığa maruz kalmak kimseyi hak etmediği bir durumun içine sokar. Şu an dışlanmıyor olman güzel bir gelişme, ama arkadaş eksikliği de zor olabilir. Arkadaş edinmek için kendine zaman tanımalısın, farklı ortamlarda yeni insanlarla tanışarak başlayabilirsin. Hobilerine veya ilgi alanlarına uygun bir kulübe katılmak, sosyal etkinliklere gitmek iyi bir başlangıç olabilir.

Burada da birçok insan seninle benzer deneyimler yaşamış olabilir. Forumlarda samimi şekilde kendini ifade ederek ve ortak konulara dahil olarak yeni arkadaşlar edinebilirsin. Emin ol ki seninle arkadaş olmak isteyecek insanlar mutlaka vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef zaten sınıf mecudumuz bayağı az diğer sınfıtakilerde beni takmıyor ama yine de yardımcı olaya çalıştığın için teşekkür ederim.

Hocam yani arkadaş edinememek çok saçma geliyor. Niye dışlıyorlar ki? Fiziksel olarak bir problemin mi var veya başka bir şey? Yani normal sohbet etmek isteyen bir insanla neden konuşmuyorlar acaba? Ben gayet de sohbet etmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorbalığa uğramamak için okuldaki popüler çocuğun arkadaş grubuna gir. Zorbalık çok acı, ama gerçek. Arkadaşın yok ise senin gibi zorbalanan biriyle tanış ve onunla arkadaş ol. Başka kimseye yaranmaya çalışmazsan "o popüler çocuğun kötü çevresine falan" emin ol o tek arkadaşın sana 2 yıl daha yeter.

Kankacım uzun uzun açıklardım ama meşgulüm, kusura bakma. Bu konuyu çok kafana takıyorsun. Biraz öz güvenli olmaya bak. Çok çekingen davranırsan, üstüne daha çok gelirler ve sevmediğin gruplara dahil olmak zorunda değilsin. Kendine daha yakın hissettiğin kişilerle arkadaşlık kurmaya bak. Çok arkadaşının olması önemli değil, cidden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı