Nasıl asker olunabilir?

şofbenhauer

Yoctopat
Daha fazla  
10.sınıfım önümü pek açık göremiyorum. Fiziki olarak yeterince sağlamım hızlı koşarım. Zaten askeri lojmanlarda oturuyorum. Araştırdım ama pek tatmin edici bilgiler göremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sınava girip gerekli puanı alıyorsun. MSÜ sınavı var en bilindik. Ya da Jandarma kısmına alım oluyor, onları takip etmen gerek. Taban puanı değişebiliyor bazen, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ardından kazanırsan seni mülakata çağırıyorlar. Spor mülakatı, sözlü mülakat ve en son sağlık kısmı var. Spor da genel de aynı şeyler var. Her şey nizami olacak şekilde barfiks, mekik, durarak uzun atlama, basketbol topu atma(en son öyleydi) ve koşu var. Sözlü de şanslı olman lazım, bazen kolay soruyorlar bazen zor. Her yerden soru gelebilir sözlü de. Sağlık sorunun varsa, özellikle vücudun da gözle görülebilecek yaraların varsa bunlar asker olmana engeldir. Memeleketinin ilçelerini say diyen de olur başka şeyler de.

Asker olmanın birden fazla yolu var. MSÜ´ye gidebilirsin. TSK´nın dışarıdan alım yapılan ilanlarına bakabilirsin. Askere gittiğinde de içeriden alım ilanları oluyor. O ilanlara da başvurabilirsin. Sözleşmeli er, uzman erbaş (uzman onbaşı ya da uzman çavuş), sözleşmeli/muvazzaf astsubay ya da sözleşmeli/muvazzaf subay olabilirsin. Askerde ne olmak istediğine ve nasıl olmak istediğine bağlı olarak izleyeceğin yol ve şartlar da değişir.

Asker olmanın birden fazla yolu var. Msü´ye gidebilirsin. Tsk´nın dışarıdan alım yapılan ilanlarına bakabilirsin. Askere gittiğinde de içeriden alım ilanları oluyor. O ilanlara da başvurabilirsin. Sözleşmeli er, uzman erbaş (uzman onbaşı ya da uzman çavuş), sözleşmeli/muvazzaf astsubay ya da sözleşmeli/muvazzaf subay olabilirsin. Askerde ne olmak istediğine ve nasıl olmak istediğine bağlı olarak izleyeceğin yol ve şartlar da değişir.

Ben bordo bereli veya JÖH olmak istiyorum. Uzman çavuş olup nasıl olabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı