Nasıl bir oyunun geleceği olur?

MuratPoly

Decapat
Katılım
2 Kasım 2020
Mesajlar
675
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar, oyun geliştirme ile ilgileniyorum. Android platforma bir oyun geliştirmeyi düşünüyorum. Ortalama bir oyun yapabilecek düzeydeyim ama nasıl bir kurgu yapmalıyım tam çözemiyorum.
Sizce nasıl bir hikaye olmalı? Mesela 2D bir platform oyununun hikayesi ne olabilir? Herhangi bir kurgu olabilir benim için.
Aklımda ki kurgu ise john wick, mad Max gibi acılı bir adam üzerinden hikayeyi anlatmak. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Ayrıca bana telifsiz müzikler de lazım, bu tür siteleri bilenler link atarsa da ayrı güzel olur.
 
Platformer için çok derin bir kurguya gerek yok. Mario misali. Birini kaçırmışlar. Sen de onu kurtarmalısın. Ama içinde özgün bir mekanik olmalı diye düşünüyorum.
 
Android'de tek oyunda devamlı kazanç beklememelisin. Sürükleyici insanları zorlayıcı oyunlar yapmalısın. FPS oyunu yapma çünkü sen bir Türk'sün. Amacım aşağılamak değil. Global olması zor. Vodoo gibi her hafta değişik oyunlar çıkarabilirsin. Ama oyunlarında bol bol hediye ver, ki insanlar oynamaktan zevk alsın. Telefon oyunları ödemeler için fazla elverişli değil. Bu arada sakın Toprak Koç hocama denk gelme. :D
 
Bence oyunun en ilgi çekici noktası hikayesi ve kullanılan müziğidir.
Mesela 2D aksiyon oyununda fight sırasında hafif elektro müzik duymak beni oyuna daha çok oynamaya iter.
Aynı şey hikayede de geçerli.
 
Hikayeli 8 Bit RPG. Mesela Undertale gibi. Önyargılarım vardı oyuna karşı. Oynadım ve güzel bir oyun olduğunu gördüm.
 

Geri
Yukarı