Nasıl Borsacı Olunur?

victorfrn

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
132
Sürekli borsacılıkta iyi paralar döndüğünü duyuyorum. Şimdi nedir bu borsacı? İnternette hiç birsey bulamadım bu işe nasıl başlanır yada nereden para gelir? Kimler bu işi yapar en baştan anlatacak adam gibi adamlar var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işi gerçek anlamda yapan kişi kaybedince saç baş yolmayacak kadar zengindir. 2-3 dükkan sahibidir en az. Belirli bir düzeyin üstünde geliri vardır. Parası bir kaç kağıda ve dövize aynı zamanda altına pay edecek kadar çoktur. Birinden kaybetse diğerinden gelen karla günü her zaman kurtarır.

Az parası olup köşeyi dönmek isteyenin uzak durması gereken bir yer borsa.
 
Bulaşma. Borsada büyük balık küçük balıgı yer hesabı var. Sen zengin olmak istiyorsun. Yani küçük balıksın. Yanlış anlama. Yerler seni. Ne paralar döndüren adamlar var.
benim merak ettiğim bu işin ana kuralı ne :D tam anlıyamadım birşey satmak mı?
Hic bulasma. Babamin saclari dokuldu. Cok stresli bir is. Sistemin yoksa da cok para kaybedersin.
nasıl bir sistem lazım ki:D
 
benim merak ettiğim bu işin ana kuralı ne :D tam anlıyamadım birşey satmak mı?

nasıl bir sistem lazım ki:D
Sözlük anlamı şu:

1.
sarrafların, kimi tüccarların, özellikle değerli kâğıt, pay belgiti ve tahvil, döviz ve her türlü mal alışverişiyle uğraşanların, alım satım amacıyla devlet denetimi altında iş yaptıkları yer.
2.
borsada kendi hesabına değerli kâğıt alıp satan kimse.
 
Benim merak ettiğim bu işin ana kuralı ne :D tam anlıyamadım birşey satmak mı?
Ben bir şirket sahibiyim diyelim. Gerekli şartları yerine getirdim ve şirkete gelir sağlayıp para elde etmek için şirketi borsaya yani halka açmak istedim. Bunun için şirketin %'lik dilimlere bölünmüş bir kısım hissesini borsa üzerinden satarım. Yani borsadan kağıt almak demek hangi kağıdı aldıysan o firmaya küçük çaplı ortaklık demek. Mesela bir aralar ben İş Bankası hissesi almıştım. Tabi ben kağıdı aldım 7 sene sonra neredeyse aynı fiyattan sattım. Bu tarz kağıtlar büyük kağıtlar.

Bir de küçük kimsenin bilmediği bir anda ortaya çıkıp 4-5 kat değerlenip ortadan yok olan kağıtlar var. Hayali şirketler!

Bir örnek mesela hükümetin askeri sanayide yatırım yapacağını Aselsanla anlaşacağını bilenler bu işler daha hiç konuşulmadan Aselsan kağıtlarını aldılar. Bu tarz bilgiler gerek.

Kısaca uzak dur. Ha yok illa alacağım diyorsan benim gibi sağlam kağıtlara yönel. Yarı devlet bağlantılı kurumların kağıtlarını al. Kaybın çok olmaz. Gerçi piyasa kötü o kurumlar da satılabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı