Nasıl daha başarılı olunur?

642759

Decapat
İlk okul 1'den beri hiç çalışamadım. Çok kez denedim ama olmadı, nasıl liseye geldim onu da bilmiyorum.
Aslına zekam iyi, normal üstü de olabilir ama çalışma isteğim yok. Ailem bir andan baskı yapıyor, bir andan ben panik oluyor + pskolojik sorunlar. Tavsiye verecek var mı?

İlk okul 1'den beri hiç çalışamadım. Çok kez denedim ama olmadı, nasıl liseye geldim onu da bilmiyorum.
Aslına zekam iyi, normal üstü de olabilir ama çalışma isteğim yok. Ailem bir andan baskı yapıyor, bir andan ben panik oluyor + pskolojik sorunlar. Tavsiye verecek var mı?

Aynı şeyler bende de var çalışsam çok kolay şekilde yapabileceğim şeyler ama asla istemiyorum. En iyisi hiçbir şeyi takma dostum başarısızlıkta senin başarıda senin. Hiçbir şey sana değmez.

Bir şeyi yapmamak için her zaman milyon tane sebep vardır. Okuyup, çalışıp, başaran insanlar da her zaman yaptıklarından keyif almıyor. Önemli olan devam edecek iradeye sahip olmak.

Üç beş günlük anlık motivasyon patlamalarından ziyade disiplinli kalabilmek ve uzun süre bir şeyi sürderebilmek hocam. Bunu da pratikle, biraz fa kendinizi zorlayarak yaparsınız.

Klasik bir tavsiye olacak ama kitap oku.
Bende senin gibi biriyim lise 1 de hiç çalışmadım lise 2 de düzenli kitap okuyarak çok yol katettim şu ankitap okumayı bıraktım ve lise 3'te de lise 1'deki gibi durumum.
Soruyu anlamana odaklanmana ve gideceğin yolu bulmada çok yardımcı oluyor kitaplar tek yapman gereken kendi zevkine uygun olan türü bulmak.

Sen olayı yanlış anlamışsın. Başarılı olmak için istemen gerekmiyor ki. Başarılı olup da çalıştığı tüm derslerden zevk alan insan çok azdır. Mutlaka aralarında sevdiklerin vardır ancak olmasa da bir bahane değil. Disiplin olayın temeli. Sevsen de sevmesen de çalışacaksın işte bunun başka şeyi yok. O kadar insan severek mi çalışıyor sanıyorsun :D

Klasik bir tavsiye olacak ama kitap oku.
Bende senin gibi biriyim lise 1 de hiç çalışmadım lise 2 de düzenli kitap okuyarak çok yol katettim şu ankitap okumayı bıraktım ve lise 3'te de lise 1'deki gibi durumum.
Soruyu anlamana odaklanmana ve gideceğin yolu bulmada çok yardımcı oluyor kitaplar tek yapman gereken kendi zevkine uygun olan türü bulmak.

Arkadaşa katılıyorum ayrıca örneğin 10 tane kitap okuyorsanız 3-4 tanesi bilimsel kitaplar olsun bir yerde işinize yarar nasıl olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı