Nasıl daha kuvvetli olurum?

bestopet

Centipat
Hocam merhaba başlıktan da gördüğünüz gibi nasıl kuvvetli olurum? Sınıftaki okulda çoğu kişi uzun ve yapılı ben ise 1.70 boyunda 60 kiloyum ve beni iten çekiştirenlere karşı koyamıyorum. Resmen anında uçuyorum bileğim falan da zayıf hep bilek güreşlerinde kaybediyorum. Kendini zayıf ve güçsüz hissetmek birilerine karşı koyamamak kötü oluyor. Sizce ne yapmalıyım?

Spor salonuna yazıl, param yok yapamam diyorsan da calisthenics falan yap. Bilek güreşinde ekstra iyi olmak istiyorsan da(lisede ben de yapmıştım) bisiklet iç lastiği al bir tane onunla çok sağlam bilek çalışılıyor.

Spor salonuna yazıl. Ben de senin yaşlarında başlamıştım. 1 sene içinde iyi bir fiziğe ulaşmıştım.

Boksa veya Bjj'ye yazıl, eğer maddi gücün yoksa, abin var ise abinle yoksa abin gibi olan birisi ile o da yoksa çok samimi olan bir arkadaşın ile o da yoksa baban ile her gün güreşmeye çalış.

Bunlar dışında şınav ve barfiks çek. Yapamıyorum deme 1 tane bile olsa bir tane çek. Bir gün çek ertesi gün dinlen. Her ay 1-5 arasında sayıyı artır. Yani bu ay 10 tane şınav 3 tane barfik çekiyorsan. Kasım'da 15 tane şınav 5 tane barfiks gibi artır.

Spor salonuna gitmek sana dövüşmeyi öğretmez. İyi bir fizik sahibi olsan da korkun var ise yine karşı koyamayabilirsin. Ama güreştikçe korkunuda yenersin güçte kazanırsın.

Boksa veya Bjj'ye yazıl, eğer maddi gücün yoksa, abin var ise abinle yoksa abin gibi olan birisi ile o da yoksa çok samimi olan bir arkadaşın ile o da yoksa baban ile her gün güreşmeye çalış.

Bunlar dışında şınav ve barfiks çek. Yapamıyorum deme 1 tane bile olsa bir tane çek. Bir gün çek ertesi gün dinlen. Her ay 1-5 arasında sayıyı artır. Yani bu ay 10 tane şınav 3 tane barfik çekiyorsan. Kasım'da 15 tane şınav 5 tane barfiks gibi artır.

Spor salonuna gitmek sana dövüşmeyi öğretmez. İyi bir fizik sahibi olsan da korkun var ise yine karşı koyamayabilirsin. Ama güreştikçe korkunuda yenersin güçte kazanırsın.

Kendimi bildim bileli bir şeyden korktuğumu hatırlamıyorum ama dediğim gibi güç olmayınca karşı koyamıyorum. Şınav ve mekik çekmeye başladım.

Kilo al spor yap ama bana kalırsa ağzın laf yapsa herkesle aranı iyi tutsan kimse sana karışmaz. Lise hayatım boyunca kimseyle aramı bozmadım hatta yeni yeni dostlar ekleyerek ilerledim bu kadar dost canlısı yaklaşınca insanlar kavga etmeye yeltenmedi bile. Yeltense bile hakkımı savunacak arkadaşlarım oldu (şükür ki böyle bir durumla 1 kere karşı karşıya kaldım ki o çocukla da arkadaş oldum)

Hocam merhaba başlıktan da gördüğünüz gibi nasıl kuvvetli olurum? Sınıftaki okulda çoğu kişi uzun ve yapılı ben ise 1.70 boyunda 60 kiloyum ve beni iten çekiştirenlere karşı koyamıyorum. Resmen anında uçuyorum bileğim falan da zayıf hep bilek güreşlerinde kaybediyorum. Kendini zayıf ve güçsüz hissetmek birilerine karşı koyamamak kötü oluyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ağırlık kaldırmana veya dövüş öğrenmene gerek yok çevikliğini arttırmaya çalış, %20 yağ oranıyla 60 kilo %10 yağ oranıyla 60 kilo olan birinin gücü aynı değil. Spor yap, barfiks mekik şınav tarzı şeyler yap, beslenmene dikkat et yavaş yavaş enerjin artacak güçleneceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı