Nasıl Ders Çalışabilirim?

kazım ak

Hectopat
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 11. sınıfa gidiyorum seneye YGS' e gireceğim ama ben hiç ders çalışamıyorum her zaman erteliyorum yarın çalışacağım diyorum yarın olduğunda öbür gün çalışırım diyorum. Nasıl ders çalışabilirim?
 
Sana bir eğitimci olarak şunu önerebilirim. Sen çalışmanı erteledikçe çalışman daha da güçleşecek. Sıkıntı yapacaksın depresyon belirtileri başlayacak. Büyük olasılıkla istemediğin değil mecbur kaldığın bir bölümde okuyacaksın. Zevk almadan zorlanarak bitireceksin. Zevk almadığın bir işte çalışacaksın, hayatın istediğin şekilde gidecek. Mutsuz olacak zorunlu olduğun biriyle evleneceksin ama içinde hep istediğin bölüm olacak istediğin meslek istediğin aile olacak. Yaşamın seçimlerinle şekillenecek. Belki abartı gelecek dediklerim ama bu böyle.

Yapabileceklerin şunlar:
1.Kendini sonuna kadar zorlayarak ne kadar sıkılırsan sıkıl küçük hedefler koy. Bu test bugün bitecek şeklinde. Sonra bu hedefleri ufak ufak başar. Başarı başarıyı doğurur.
2.Aklını pozitif şeylere odakla. Ergenlik dönemindesin, depresif haller çoğunlukla olacaktır. Neşe kat hayatına neşeli insanlarla birlikte ol. Mutlu olduğun işleri yap ama kendini koyverme. Aradaki ince çizgiyi yakala.
3.Ana hedefini belirle, yaptığın şeyler hep hedefinle alakalı olsun.
4.Mantıklı fakat istemediğin şeyler için inadına çaba sarfet. Her sabah yataktan kalmanın zorluğunu bilirsin, zor olsa da kalkman gerekir okula gitmen için. İşte böyle kendini o yataktan kaldır gerisi gelecektir. İstemediğin şeylerin üzerine git. Farkı göreceksin.
5.Çalışma kelimesini duymaktan nefret ediyorsun çünkü etrafındaki insanlar sürekli söylüyorlar. Sen bunları duyma, insanlar senin iyiliğini istiyor fakat ifade ederken çok cümle kurmaktan kaçınıp sadece "çalış" diyorlar. Buna alışmalısın hayatının her anında çalış kelimesini duyacaksın.

ve son olarak, her şey senin elinde, ilk gerçek sorumluluğunu alıyorsun hayatında, yetişkin olmaya adım atıyorsun, kolay olmayacak. Ama hepsinden önemlisi "sen istiyorsan başaracaksın" , istemiyorsan olmayacak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı