Nasıl ders çalışılır?

Elussi0n

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum. Bu zaman kadar hiç ders çalışmadım. Canlı derslerden de hiçbir şey anlamadım. Cidden en basit soruyu bile sorsanız bilemem hiçbir şey bilmiyorum. 2 hafta sonra sınavlar başlayacak, sınıfta kalmak istemiyorum. Ders çalışmam gerektiğini biliyorum hatta geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten. Ama sabahtan akşama kadar telefon, bilgisayar ile uğraşıyorum. Nasıl kurtulacağım bundan? 50 bile alabileceğimi düşünmüyorum, lütfen ne yapmam gerek? Söyleyin.

Arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum. Bu zaman kadar hiç ders çalışmadım. Canlı derslerden de hiçbir şey anlamadım. Cidden en basit soruyu bile sorsanız bilemem hiçbir şey bilmiyorum. 2 hafta sonra sınavlar başlayacak, sınıfta kalmak istemiyorum. Ders çalışmam gerektiğini biliyorum hatta geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten. Ama sabahtan akşama kadar telefon, bilgisayar ile uğraşıyorum. Nasıl kurtulacağım bundan? 50 bile alabileceğimi düşünmüyorum, lütfen ne yapmam gerek? Söyleyin.
Bende 9'um en baştan başla Haftalık plan yap ilk hafta işleyeceğin konuları yaz sonra 2. hafta işleyeceğin konuları yaz bunları günlere dağıt. Sorun varsa sorabilirsin.

Canlı derslerin kayıtları varsa bir an önce kendinize program yapıp o dersleri dinleyin ve ardından birkaç soru çözün ki otursun. 2 haftaya anca yetişir zaten. Canlı ders kayıtları yoksa internetten konuları dinleyip kitabınızdan falan ek tekrarlarla önce konuyu tam anlamaya bakın.

Benim de çok az bilgim vardı 3 gün kala haber verdiler üstüne konuyu dikkatlice çalıştım internetten bakarak çıkacak konulara iyice baktım dikkatle dinlersen anlarsın.

Ben de 9. sınıfta notlarımı dert ediyordum ortaokuldaki notlarıma göre. Ama yavaş yavaş alışıyorsun. Ortaokuldaki notların ile kesinlikle kıyaslama yapma!

Ezberlemeye çalışın bende orta okulda sürekli PC ile oynuyordum ama yıl sonu ve dönem sonu hep takdir. Abimizin dediği gibi not çıkar her gün oku 5-10 kez.

Arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum. Bu zaman kadar hiç ders çalışmadım. Canlı derslerden de hiçbir şey anlamadım. Cidden en basit soruyu bile sorsanız bilemem hiçbir şey bilmiyorum. 2 hafta sonra sınavlar başlayacak, sınıfta kalmak istemiyorum. Ders çalışmam gerektiğini biliyorum hatta geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten. Ama sabahtan akşama kadar telefon, bilgisayar ile uğraşıyorum. Nasıl kurtulacağım bundan? 50 bile alabileceğimi düşünmüyorum, lütfen ne yapmam gerek?

YouTube'da çok güzel ders anlatan hocalar var, onları kesinlikle dinlemelisin(rehber matematik, fizikle barış, görkem şahin, hocalara geldik gibi).Kesinlikle stres yapma ve kendine bir hedef koy "bugün 4 saat çalışacağım" gibi hedefler koy. Eğer stres yaparsan senin açından daha kötü olur "zaten yetiştiremem" deyip dersleri salarsın. YouTube'dan dersleri dinledikten sonra test çözmeyi de unutma, test çözmenin de çok faydası olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı