Nasıl Ders Çalışmalıyım?

device

Kilopat
Öncelikle merhaba, ben bu sene üniversite sınavına sözel bölümünden gireceğim. 3-4 ay gibi bi süre kaldı ama hiç yeteri kadar çalışamadım örneğin edebiyatta bir bölümü okuduktan sonra o bölümle ilgili soruları çözemiyorum sanki her şey uçup gitmiş gibi aklımdan ve hızlı değilim maalesef soru çözme konusunda. Konulara yarından itibaren sıfırdan başlayıp bitirmek istiyorum ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum ve çok çabuk sıkılıyorum telefonu bilgisayarı kaldırdım ama fayda etmedi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayallerime giden yolda dişimi sıkacağım birkaç ay diye kendimi motive edebilirsin. Arada çık, arkadaşlarınla gez. Arkadaşlarına nasıl çalıştıklarını sor. Mesela ben hiç çalışmam sıkıcı geldiği için. Buna rağmen arkadaşlarıma çalışmalarını öğütlerim ama dinleyen yok.

Hocam yaklaşık olarak 4 ay kalmış sınava. 4 ayda pek bir şey beklemeyiniz. En iyisi siz yine çalışın ama mezuna bırakın ve 1 yıl daha çalışabilme imkanınız olur. Keşke daha önceki yıllardan daha iyi temeliniz olsaydı. Umarım istediğiniz bölümden daha iyisine yerleşebilirsiniz.

Açık konuşmak gerekirse 4 ayda 4 senenin konusu bitmez.

2,5 ayda sıfırdan matematik bitebiliyor. Kişinin kapasitesi ile alakalı. Arkadaş sıfır olmadığını belirmiş zaten. Siz yapamadınız/yapamıyorsunuz diye onun da öyle olması gerekmiyor.

Hedefim zaten sözelden 80 bin 90 bin olmaz mı 4 ayda sıkı bir çalışmayla? Matematik zaten çözmeyeceğim.

Sözelde bahsettiğiniz sıralama 335-340 puan arasıymış geçen yıl. Sayısal için 350-360. Sözel çok kişinin girmediği bir kısım olduğu için kolayca yapılabilir istediğiniz sıralama. Okul puanı ile birlikte 140 puan cepte diyebiliriz, belki daha da fazlası. Geriye de kalan 200 puanı sorulan her 2 sorudan birini doğru yaparak yapabilirsiniz, diğeri boş olmak kaydıyla.

2,5 ayda sıfırdan matematik bitebiliyor. Kişinin kapasitesi ile alakalı. Arkadaş sıfır olmadığını belirmiş zaten. Siz yapamadınız/yapamıyorsunuz diye onun da öyle olması gerekmiyor.

Sözelde bahsettiğiniz sıralama 335-340 puan arasıymış geçen yıl. Sayısal için 350-360. Sözel çok kişinin girmediği bir kısım olduğu için kolayca yapılabilir istediğiniz sıralama. Okul puanı ile birlikte 140 puan cepte diyebiliriz, belki daha da fazlası. Geriye de kalan 200 puanı sorulan her 2 sorudan birini doğru yaparak yapabilirsiniz, diğeri boş olmak kaydıyla.
Tahmini kaç doğru yapmam gerekiyor bu sıralama için nasıl hesaplayabilirim ?

Dediğim gibi 2 sorudan birini yapmanız gerekiyor. Düşünüldüğünde liseden mezun olma şartı bu aslında. AYT'nin kat sayısı daha fazla, bu yüzden AYT çalışmanız yararınıza olacaktır. Siz bana kabaca şu şekilde netler yapıyorum derseniz bir şey söyleyebilirim. Diğer türlü TYT Türkçe ve Sosyal derslerindeki soruların ve AYT'deki herhangi 40 sorunun tamamını doğru yapmanız olarak cevap verebilirim. Yanlış olmaksızın.

Dediğim gibi 2 sorudan birini yapmanız gerekiyor. Düşünüldüğünde liseden mezun olma şartı bu aslında. AYT'nin kat sayısı daha fazla, bu yüzden AYT çalışmanız yararınıza olacaktır. Siz bana kabaca şu şekilde netler yapıyorum derseniz bir şey söyleyebilirim. Diğer türlü TYT Türkçe ve Sosyal derslerindeki soruların ve AYT'deki herhangi 40 sorunun tamamını doğru yapmanız olarak cevap verebilirim. Yanlış olmaksızın.
İlk sınavda sosyal bilimlerden 20 soruda 7 8 doğru
40 soruluk Türkçeden 20 25 civarı
İkinci sınavda sosyal bilimler 1 ve 2 toplam 80 sorudan 30 doğru yapabilirim şu anki çalışmama bağlı olarak

Merhabalar.
Bir hedefiniz olmalı.
Sizin hedefiniz sözel kazanmak.
Bunu kazanınca yapabileceğiniz şeyleri düşünerek kendinizi motive ediniz.
Sonra aklınızı boşaltınız. Yani aklınızda ders dışında bir şey olmamalı.
Konsantrasyonunuzu bozacak her şeyi bulunduğunuz ortamdan kaldırınız.
Aralarda meyve yiyebilirsiniz. Bu hem sağlık açısından iyi olur.
Çok çalışmaktan ziyade iyi çalışmak daha önemli.
Yani günde 7 saat çalışın demeyeceğim.
Fakat günde 4 saatinizi ayırırsanız iyi olur. Her saatte 5 maksimum 10 dakika ara verirsiniz.
Umarım faydalı olmuşumdur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı