Nasıl Ders Çalışmalıyım?

Merhabalar.
Bir hedefiniz olmalı.
Sizin hedefiniz sözel kazanmak.
Bunu kazanınca yapabileceğiniz şeyleri düşünerek kendinizi motive ediniz.
Sonra aklınızı boşaltınız. Yani aklınızda ders dışında bir şey olmamalı.
Konsantrasyonunuzu bozacak her şeyi bulunduğunuz ortamdan kaldırınız.
Aralarda meyve yiyebilirsiniz. Bu hem sağlık açısından iyi olur.
Çok çalışmaktan ziyade iyi çalışmak daha önemli.
Yani günde 7 saat çalışın demeyeceğim.
Fakat günde 4 saatinizi ayırırsanız iyi olur. Her saatte 5 maksimum 10 dakika ara verirsiniz.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Peki konu çalıştıktan hemen sonra soru çözmek mi yoksa tüm konuları bitirip her gün tekrar edip sonra soru-deneme çözmek mi

Çalışmamış ve Türkçe özürlüsü birisi olarak ben bile o Türkçe netlerini yapıyordum. Çok çalışmalısınız. Özellikle Matematik ve Fen derslerine bakmıyorsanız TYT'de normal bir sayısalcıdan iki kat fazla zamanınız var demek. Buna rağmen normal bir sayısalcı o netlerin üzerine 20-30 Matematik, 8-10 Fen netini rahatlıkla ekleyebiliyor. Kusura bakmayın ama vasat durumdasınız ve cidden bir problem var. Teknik olarak Türkçedeki kabaca 30 soru okuduğunu anlama ve bunları sokaktan adam çevirseniz yapabilmeli. Bana sen yapıyor musun deseniz, maalesef ben de yapamadım derim. Ama ben başka yerlerden topladım. Sizin başka şansınız yok. Belki de yavaş okuyorsunuz. Hızlı okuma kurslarını araştırabilirsiniz. Ama cidden o hedef için çalışmalısınız. Düzgün bir çalışmayla olur ama hakkıyla düzgün bir çalışma. Öyle bir gün 2-3 saat çalışıp 3-4 gün yatan kişiler biliyorum. Çalışıyorum diye kendilerini avuturlardı. Konu listeleri oluyor, internette arayıp bulabilirsiniz. Onlardan bulup konu konu çalışın. 1 ay sonra cebimde bunlar var, ben bu konulardan gelecek sorularda en fazla %5'lik yanlış yaparım diyebilin. Sözelci olarak beklediğim performansın altındasınız. Ama çalışarak düzeltilemeyecek bir şey değil. En kısa sürede bir program oluşturup çalışmaya başlayın.

Peki konu çalıştıktan hemen sonra soru çözmek mi, yoksa tüm konuları bitirip her gün tekrar edip sonra soru-deneme çözmek mi?

Bu da sana bağlı. Ben geometri sevdiğim için bir şekilde elime geçmiş bir geometri kitabı bitirmekten başka bir şey yapmadım. Tam hakim olmadığım matematik konularını da izledim, ama hiç soru çözmedim. Şöyle bir düşününce; kişinin kendini kandırmaması açısından bir konuyu bitirdikten hemen sonra değil de, ardından 3-4 konu daha çalışıldıktan sonra soru çözülmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum. En azından konunun hemen ardından basit bir test ile pekiştirme yapılıp bir süre beklenmesi daha iyi bence.

Çalışmamış ve Türkçe özürlüsü birisi olarak ben bile o Türkçe netlerini yapıyordum. Çok çalışmalısınız. Özellikle Matematik ve Fen derslerine bakmıyorsanız TYT'de normal bir sayısalcıdan iki kat fazla zamanınız var demek. Buna rağmen normal bir sayısalcı o netlerin üzerine 20-30 Matematik, 8-10 Fen netini rahatlıkla ekleyebiliyor. Kusura bakmayın ama vasat durumdasınız ve cidden bir problem var. Teknik olarak Türkçedeki kabaca 30 soru okuduğunu anlama ve bunları sokaktan adam çevirseniz yapabilmeli. Bana sen yapıyor musun deseniz, maalesef ben de yapamadım derim. Ama ben başka yerlerden topladım. Sizin başka şansınız yok. Belki de yavaş okuyorsunuz. Hızlı okuma kurslarını araştırabilirsiniz. Ama cidden o hedef için çalışmalısınız. Düzgün bir çalışmayla olur ama hakkıyla düzgün bir çalışma. Öyle bir gün 2-3 saat çalışıp 3-4 gün yatan kişiler biliyorum. Çalışıyorum diye kendilerini avuturlardı. Konu listeleri oluyor, internette arayıp bulabilirsiniz. Onlardan bulup konu konu çalışın. 1 ay sonra cebimde bunlar var, ben bu konulardan gelecek sorularda en fazla %5'lik yanlış yaparım diyebilin. Sözelci olarak beklediğim performansın altındasınız. Ama çalışarak düzeltilemeyecek bir şey değil. En kısa sürede bir program oluşturup çalışmaya başlayın.
Peki 3-4 hafta sıkı çalışıp zaman tutarak soru çözüp netlerimi buraya atacağım teşekkürler tavsiyeler için
Şu anda başlıyorum çalışmaya açıkçası sabahlamak bile istiyorum zaten uykusu hemen gelmeyen biriyim teşekkürler tekrardan

Hedefim zaten sözelden 80 bin 90 bin olmaz mı 4 ayda sıkı bi çalışmayla ? matematik zaten çözmeyeceğim
Maalesef ki TYT sınavı için matematiğe de ihtiyacın olacak. Motivasyonunu kırmak istemem ama yetişmeyeceğini düşünüyorum. Ben de mezunum şuan da ve yaklaşık 4 aydır çalışıyorum ve yeni TYT konularını bitirdim ve AYT konularına daha yeni başlama fırsatı buldum.

Maalesef ki TYT sınavı için matematiğe de ihtiyacın olacak. Motivasyonunu kırmak istemem ama yetişmeyeceğini düşünüyorum. Ben de mezunum şuan da ve yaklaşık 4 aydır çalışıyorum ve yeni TYT konularını bitirdim ve AYT konularına daha yeni başlama fırsatı buldum.
İstediği bölüme girenlerin ilk sınavda 4-5 soru çözdüğünü görmüştüm matematikten
İstediği bölüme girenlerin ilk sınavda 4-5 soru çözdüğünü görmüştüm matematikten ben de sözelciydim
Bu arkadaş da yapabilir bence

Az önce kontrol ettim de kılavuz açıklanmış. Netleriniz ile verdiğim değerleri çarparak puanınızı hesaplayabilirsiniz:

TYT;
Matematik ve Türkçedeki her bir soru: 1,32,
Fen ve Sosyaldeki her bir soru: 1,36,

AYT;
Edebiyattaki her bir soru: 3,
Tarih-1'deki her bir soru: 2,8,
Coğrafya-1'deki her bir soru: 3,3', (Devirli, hesap makinesine 10/3 yazabilirsiniz)
Tarih-2'deki her bir soru: 2,90', (Devirli, hesap makinesine 32/11 yazabilirsiniz)
Coğrafya-2'deki her bir soru: 2,90', (Devirli, hesap makinesine 32/11 yazabilirsiniz)
Felsefe grubundaki her bir soru: 3,
Dindeki her bir soru 3,3', (Devirli, hesap makinesine 10/3 yazabilirsiniz)

Değerindedir. Verilen değerler 2019 YKS kılavuzundaki YKS SÖZ puan türü tablosundaki veriler işlenerek elde edilmiştir, bulunduğunuz zamana göre değişebilir.

Buna göre netlerine bakarak puanını hesaplayabilirsin. 100 puanı sistem kendisi verir. Diploma puanını da kırılma yok ise ,6 ile çarpıp eklemeyi unutma.

Öncelikle telaşa kapılmayın hala vaktiniz olduğunu düşünüyorum sözelden 80-90 bin istediğiniz için zaten sözelden giren öğrenci sayısı bu kadar Türkçe'de paragraf sorularına asılmanızı öneririm.
Sıkı bir çalışmayla 60 günde tüm konuları bitirebileceğinizi düşünüyorum geri kalan süre zarfında da bol bol denemeler sorular çözmelisiniz.

Öncelikle merhaba, ben bu sene üniversite sınavına sözel bölümünden gireceğim. 3-4 ay gibi bi süre kaldı ama hiç yeteri kadar çalışamadım örneğin edebiyatta bir bölümü okuduktan sonra o bölümle ilgili soruları çözemiyorum sanki her şey uçup gitmiş gibi aklımdan ve hızlı değilim maalesef soru çözme konusunda. Konulara yarından itibaren sıfırdan başlayıp bitirmek istiyorum ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum ve çok çabuk sıkılıyorum telefonu bilgisayarı kaldırdım ama fayda etmedi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ben daha 10. sınıf öğrencisiyim. Hocam hiç oturamıyorsanız 20 dakika oturun. 20 dakika ders 10 dakika mola. Bunu 3 tekrar yapın ardından bir saat dinlenin. Ayrıca mutlaka bir başucu kitabınız olsun 3-5 sayfa dahi olsa okuyun. Paragraf sorularında daha iyi şeyler yaparsınız. Artık matematik soruları dahi anlamaya yönelik. Türkçe çok önemli okuduğunuzu anlamanız ve yorumlamanız gerekiyor. Dediklerimi yaparsanız çok rahat edersiniz. Ben sayısal seçeceğim aslında sözelciyim ama fizik hariç sayısal derslerim de var sözelde de sadece coğrafyam yok. Siz bir sınav öğrencisi olarak bana ne tavsiye edersiniz? Henüz hiç çalışmadım ders için sadece eğlendim gezdim tozdum. Not ortalamam 85-90 civarı. Bu dönem çalışmalı mıyım yoksa 11 ile halledilebilir mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı