Nasıl dualboot Kali Linux kurulur?

lesteven

Hectopat
Selamlar öncelikle, sorum başlıktadır Kali Linux'un ISO'sunu indirdim flasha yazdırırım o iş tamamdır ama disk bölme aşamalarını falan ayrıntılı anlatabilecek varsa çok sevinirim. Yine de belirteyim laptopta Windows 10 Home kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim şeyler var. Örneğin neden Kali? Normal bir distro kurmaktan farksız şekilde Windows 10 bölümünü "küçült" butonundan küçültecek, boş alana ext4 ve "/" verip imzadaki sisteme göre benim önerim 8,5 GB alanını çıkartacaksın. Bu 8,5 GB'ın 8 GB'ına Linux-swap vereceksin ve diğer kısmına ise boot ve Fat32 vereceksin. Kurulum bitecek, eksik varsa uyarması lazım.

Merak ettiğim şeyler var. Örneğin neden Kali? Normal bir distro kurmaktan farksız şekilde Windows 10 bölümünü "küçült" butonundan küçültecek, boş alana ext4 ve "/" verip imzadaki sisteme göre benim önerim 8,5 GB alanını çıkartacaksın. Bu 8,5 GB'ın 8 GB'ına Linux-swap vereceksin ve diğer kısmına ise boot ve FAT32 vereceksin. Kurulum bitecek, eksik varsa uyarması lazım.

İmzamdaki sistem değil hocam öncelikle zaten laptop diye belirttim Kali günlük kullanım için istemiyorum zaten siber güvenliğe ufak bir adım atmak için. Ayrıca normalde direk yazardım ama ban yerim neyse ayrıca anlatır gibi anlatır mısınız?
Merak ettiğim şeyler var. Örneğin neden Kali? Normal bir distro kurmaktan farksız şekilde Windows 10 bölümünü "küçült" butonundan küçültecek, boş alana ext4 ve "/" verip imzadaki sisteme göre benim önerim 8,5 GB alanını çıkartacaksın. Bu 8,5 GB'ın 8 GB'ına Linux-swap vereceksin ve diğer kısmına ise boot ve FAT32 vereceksin. Kurulum bitecek, eksik varsa uyarması lazım.

Intel Celeron r B830 işlemci.
4 GB RAM.
Hikvision 120 GB SSD.
Kuracağım sistem.

Buyurun soyleyin, ben de bir siber guvenlikci olarak kendi fikrimi belirttim.

Bir şeye adım atmak istemek için her şeyi harfi harfine kelimesine kelimesine bilmek mi lazım ben yardım istemişim sen geliyorsun kaliyle işi olan birisi bunu nasıl bilmez gibisinden konuşuyorsun bu konuda bazı yardım isteyenlerede böyle davranıyorsan lütfen böyle konulara yazma bu da benim düşüncem.

Son düzenleme:
Bir şeye adım atmak istemek için her şeyi harfi harfine kelimesine kelimesine bilmek mi lazım ben yardım istemişim sen geliyorsun kaliyle işi olan birisi bunu nasıl bilmez gibisinden konuşuyorsun bu konuda bazı yardım isteyenlerede böyle davranıyorsan lütfen böyle konulara yazma bu da benim düşüncem.
1 yildir siber guvenlikle ugrasiyorum henuz benim Kali'ye ihtiyacim olmadi. Sirayla gitmek yerine ortadan dalmak bence yanlis, hem vakitten hem hevesten eder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı