Merhaba, mavi ekran sorunu için Technopat videoda OneDrive'a yükleyin sosyalde paylaşın moderatorler tarafından incelenebilmesi icin diyordu. OneDrive'a yükledim dosyaları nasıl paylaşabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, mavi ekran sorunu için Technopat videoda OneDrive'a yükleyin sosyalde paylaşın moderatorler tarafından incelenebilmesi icin diyordu. OneDrive'a yükledim dosyaları nasıl paylaşabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?
* Hatalar çeşitli. Böyle çeşitlenmeye başlayınca mavi ekranların sebebi BIOS sürümünün eski kalması, RAM arızası, hard disk arızası veya Windows'un eski kalması oluyor genelde. Kesin konuşamıyoruz.
Sırayla yapılacaklar:
BIOS güncellemesi,
Windows Update,
RAM testi,
SSD/HDD testleri.
* İlk etapta BIOS güncellemesi.
* Sebebi ise anakartınızın BIOS sürüm sayfasında güncelleme notlarında Improved memory compatibility yani RAM'ler için uyumluluk/stabilite güncellemesi yazması.
Yüklü BIOS sürümü detayları:
Rich (BB code):
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = A.A0
BiosReleaseDate = 01/08/2020
SystemManufacturer = Micro-Star International Co., Ltd.
SystemProductName = MS-7B45
BaseBoardProduct = Z370 GAMING PRO CARBON AC (MS-7B45)
BaseBoardVersion = 2.0
* Anakartınızın destek sayfasına girdiğimizde karşımızda bir sürü BIOS sürümü olacak. Ancak bizi ilgilendirenler ilk üçü.
İlki beta BIOS. Windows 11 kuracaksanız bu BIOS'u yükleyin.
İkincisi stabil, kararlı sürüm. Yüklemeniz gereken bu sürüm olacak. 7B45vAB
* Hatalar çeşitli. Böyle çeşitlenmeye başlayınca mavi ekranların sebebi BIOS sürümünün eski kalması, RAM arızası, hard disk arızası veya Windows'un eski kalması oluyor genelde. Kesin konuşamıyoruz.
Sırayla yapılacaklar:
BIOS güncellemesi,
Windows Update,
RAM testi,
SSD/HDD testleri.
* İlk etapta BIOS güncellemesi.
* Sebebi ise anakartınızın BIOS sürüm sayfasında güncelleme notlarında Improved memory compatibility yani RAM'ler için uyumluluk/stabilite güncellemesi yazması.
Yüklü BIOS sürümü detayları:
Rich (BB code):
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = A.A0
BiosReleaseDate = 01/08/2020
SystemManufacturer = Micro-Star International Co., Ltd.
SystemProductName = MS-7B45
BaseBoardProduct = Z370 GAMING PRO CARBON AC (MS-7B45)
BaseBoardVersion = 2.0
* Anakartınızın destek sayfasına girdiğimizde karşımızda bir sürü BIOS sürümü olacak. Ancak bizi ilgilendirenler ilk üçü.
İlki beta BIOS. Windows 11 kuracaksanız bu BIOS'u yükleyin.
İkincisi stabil, kararlı sürüm. Yüklemeniz gereken bu sürüm olacak. 7B45vAB
Çok teşekkür ederim emeğinize sağlık sayenizde fikrim oldu ve artık sorunum çözüldü. Dediğiniz gibi BIOS pili çıkarıp takınca düzeldi şimdi yeni güncellemeleri yapacağım Windows ve BIOS için. Son bir soru sorabilir miyim? CPU testinde PC çok ısınıyor ve bazı durumlarda reset atıyordu bu yüzden soğutucu değiştirdim bunu yaparken de bunlar başıma geldi. Şu an CPU testi açtığımda hala 95-96 dereceleri görüyorum sizce fan yönlerini mi değiştirmem lazım? Yeni radyatör yukarı sığmadı One taktım oradaki fanlarida yukarı taktım sizce her şey yolunda mı? Yoksa fanlara bir şeyler yaparak daha iyi sonuç elde edebilir miyim?