Nasıl e-ticaret yaparak para kazanılır?

Hocam o instagramdaki tiplerin çoğu yalan oluyor onlara özendiyseniz.

Sermayesiz olmaz.

Bu mantıkla çok zor. Zamanın da bende araştırmıştım. Şunu yap diyerek o işte başarılı olamazsın. Tavsiyeden çok kendi fikirlerine güvenerek analizlerini yaparak iş yapabilirsin.

X ürünü satarken o ürünün satılma olasılığını, veya neden senden almaları gerektiğini hesaplamalısın. Bu ürünü nasıl tedarik edeceksin? Sermaye harcamam diyorsun bu da imkansız.

Resmi bir yolla hepsiburada trendyol vb üzerinden satış yaparken vergi levhasına ihtiyacın olacak. Şahıs şirketi vb bir şey oluşturacaksın. Tedarik sorununu çözeceksin. Bir de bu ürünleri kargolama hazırlama vb olayları doğacak.

Hee bir de bu işten kâr etmek çok zor. Ya da ben olayı çözemedim.
Vergi vericeksin.
Ürün tedarik ücreti vereceksin.
Kargo vb masraflarını vereceksin.
Bunun içine hepsiburada vb satış yaptığın platform yüzdesini vereceksin.
Birde bu işten kâr edeceksin.

Birde unutmadan bu ürünü x platforma koydun. Satış gelmeyecek. Kim seni keşfedip şu adamdan veya şu mağazadan ürün alayım diyecek hiç kimse. Zarar ettiğinle oturup kalacaksın.

Bu noktada reklam yapmak. Tanıdıklarını mağazandan satış yapmaya zorlayıp iyi yorum yaptırmak. Bazen beleşe ürün verip satıp yorum puan ve reklam kasacaksın. Çünkü yorumsuz veya 2-3 yorumlu ürünleri kimse almaz.

Bu bulmayacayı çözersen bana da söyle çünkü ben başaramadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
En kolay yoldan güvenilir bir şekilde e-ticaret yapmak istiyorum. Nasıl başlamam gerekiyor?
Hangi uygulama veya siteleri önerirsiniz?
Sermaye harcamak istemiyorum.
Dropshipping.

Bir ürünü beğendiniz ve satış için reklamları yaptınız. "İlk sipariş geldi". Tedarikçiden ürünü alırsınız ve size gelen adrese sipariş edersiniz.

Sermaye gerekir. Sabır gerekir. Reklam gerekir.

İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı