Nasıl formatsız virüs temizlenir?

3 ay önce Valorant'tan ban yemiştim 3. parti yazılımdan dolayı ticket atmama rağmen ilgilenilmedi, tek söyledikler 29'unda açılacağıydı. Bugün açılmış olması lazım ban yediğim gün virüs taraması yaptığımda 1 tane mining 1 tane trojan tarzi bir şey bulundu. Şu an oyunu açarsam tekrar ban yemek istemiyorum Kaspersky ile tam tarama yapıyorum bittikten sonra oyuna etki eden bir yazılım var mı varsa nasıl bulabilirim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 ay önce Valorant'tan ban yemiştim 3. parti yazılımdan dolayı ticket atmama rağmen ilgilenilmedi, tek söyledikler 29'unda açılacağıydı. Bugün açılmış olması lazım ban yediğim gün virüs taraması yaptığımda 1 tane mining 1 tane trojan tarzi bir şey bulundu. Şu an oyunu açarsam tekrar ban yemek istemiyorum Kaspersky ile tam tarama yapıyorum bittikten sonra oyuna etki eden bir yazılım var mı varsa nasıl bulabilirim acaba?
Maalesef dostum. Bu tür virüslerden kurtulmanın en iyi yolu formattır.

Rescue disk ile önyüklenebilir disk oluşturun ve tarayın.

Hocam trojanin en belirgin özelliği nedir?
Bilgisiyarınız yavaşladıysa ve boştayken bile yüksek cpu görüyorsanız muhtemelen trojan bulaşmıştır. Yapılacak en iyi şey sanırsam Üstte söylendiği gibi Rescue disk oluşturup bilgisiyarı taratmak. Kaspersky bu konuda en iyisi. Ya da onun yerine daha hafif olan Malwarebytes'i Tercih edebilirsiniz.

Bilgisayarınız yavaşladıysa ve boştayken bile yüksek CPU görüyorsanız muhtemelen trojan bulaşmıştır. Yapılacak en iyi şey sanırsam Üstte söylendiği gibi Rescue Disk oluşturup bilgisayarı taratmak. Kaspersky bu konuda en iyisi. Ya da onun yerine daha hafif olan Malwarebytes'i Tercih edebilirsiniz.

Ben zaten format falan atıyorum arada dagitim degistirmek için. Linux :D
Benim boşta cou yüzde 10 kullanım falan oluyor. Sıcaklık da boşta en fazla 35 falan o da en fazla.

Ben zaten format falan atıyorum arada dagitim degistirmek için. Linux :D
Benim boşta cou yüzde 10 kullanım falan oluyor. Sıcaklık da boşta en fazla 35 falan o da en fazla.
Eğerki şüpheleniyorsanız Dediğim programlarla bir taratmayı deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı