Nasıl futbolcu olunur?


Dostum rakiplerin zor haberin olsun da. Hamza Akman'ın a takıma tırmanış hikayesini öğren. Adam 5 yaşından beri GS altyapısında. Diğeri de baba ne olur lütfen baba gideyim diye diye gidiyor 15 yaşında. :D Sonra futbolculuk potansiyeli olur ama babası sen gel üniversite oku mühendis falan ol yauvvv der. Türkiye'de futbolcu olmak biraz kader.
 
İlk önce herhangi bir takımın seçmelerine yazılacaksın, sonra seni seçerlerse altyapıda oynayacaksın, scoutlar veya kulübün tarafından seni beğenen biri olursa A takım sözleşme teklifi alıyorsun, A takıma çıkarsan hayatın kurtuldu zaten artık futbolcusun.
İşte o bir yanılgı. Asıl mevzu A takıma çıktıktan sonra başlıyor. Çıkanların da büyük çoğunluğu ayak uyduramıyor ve amatör liglere geri dönüyor.
 
Kendinize ders çalışma programı gibi futbol idman programı yapın ve futbol kursuna yazılın, zaten yeteneğiniz varsa hoca sizi daha iyi bir yere yönlendirir
Bu arada hedefiniz hangi ligte oynamak?
Eğer süper lig, tff 1.lig gibi yerlerde oynamak istiyorsanız yeteneğiniz yoksa zor ama tff 3.lig, bal amatörde filan oynamak istiyorsanız çok çalışmanız yeterli ben bile isteyip çok çalışsam belki bal amatörde oynarım
 

Geri
Yukarı