Nasıl galerici olunur?

Daha önceleri 500 600 gibi bir fiyatlara araba aldık sattık. Şimdi 800 civarına çıkarttık bütçeyi. Sizce bu sermaye ile yavaş yavaş küçük galericilik yapılır mı? Nelere dikkat edilmeli? Neler yapılmalı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galeri ya da al-sat işi bir dönem çok iyi kazandırdı, özellikle çip krizinin yaşandığı pandemi sonrasında. Ancak şu an artık o iş pek kazandırmaz oldu. Artık araç alıp üzerine koyup kar etme dönemi kalmadı. Arz-talep dengesi ters yöne kaydı. Bir dönem sıfır araç bulunamıyordu, ikinci ele talep çok fazlaydı. Her hafta araç fiyatları üzerine koyardı. Şu an sıfır araç fazlalığı var. Sıfır araçlarda da çok güzel kampanyalar var. Belli bir fiyatın üzerine çıkabilenler artık ikinci el araçla uğraşmıyor. Gidiyor jelatini üzerinde sıfır araç alıyorlar. Bu da ikinci ele talebi düşürüyor.

Yani özetle bence şu dönem o sektöre girilecek bir dönem değil. Bu işe girişmeden önce bence birkaç galericiyle güncel durumu görüşmeni öneririm.

Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Amacım zaten bir ürünü alıp bir zaman sonra değerli olduğu yerde satmak değil. Eskiden böyleydi dediğiniz gibi ama şuanda piyasada kullanılabilecek bir koz olduğunu düşünüyorum. Nerdeyse herkeste bir nakit para sıkışıklığı var gözümüze belirli 10 araç kestirdiğimiz zaman 10 araca da sıkı pazarlık yapabilecek piyasadayız. Ben bunların bir tanesinin en azından güzel fiyatlara ineceğini düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı