Sizce galerici olmak icin ne kadar para gerekli?

Swixy

Hectopat
Daha fazla  
Hep galerici olup araba al-sat yapmak, güzel arabalara binip hayatımın tadını çıkartmak, araba alıp satmak isterdim. Arabaları da sevdiğim için hep istediğim bir meslekti. Şu anda 2-2.5 milyon param var. Bununla bir dükkân açsam, 4-5 tane Clio, Dacia gibi arabalar ile başlasam sizce bir yerlere gelebilir miyim? Ne önerirsiniz? Ya da şu anda işim olan berberliğe devam mı edeyim? Dükkân eski olduğu için yıkılıyormuş, dükkândan çıktım. Ya yeni dükkân açılacak ya da galeri ile devam edeyim diyorum. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2- 2,5 milyon bakiye bugün için ne yazık ki riskli. 2-3 tane temiz B segment araç bulup, bunları 2-3 ay satamadığınız durumu da hesaba katmanız lazım. Galericilik yapan akrabalarım var. Geçen sene dükkanda 20 araç tutarlarken bu sene 3 tane olmasına rağmen hala satamıyorlar. Kredi faizleri çok yüksek.
İşin mafyası, dolandırıcısı, kredicisi, tefecisi, zabıtası, bina yöneticisi, muhasebecisi gibi pek çok manyaklık da cabası. Arabaları çok iyi tanıyor olmanız, teknik işlerden anlamanız da gerekiyor.
Tanıdığınız güvenilir eksper, motor ustası, kaporta ustası, oto kuaför de bulmalısınız.
Mevcut bir galeriye ortak olabilirsiniz ama sıfırdan açacaksanız aynı zamanda bunlar ile uğraşmak da var.

Bence gene araba alıp satarsın dükkan açmadan. Aynı zamanda berberlik te yaparsın araba alacaklar seni ararlar dükkanı kapatır çıkarsın.

Sıfırdan atılmak pek mantıklı durmuyor gibi işi bilmeden diye düşünüyorum.

Merhaba, 2- 2,5 milyon bakiye bugün için ne yazık ki riskli. 2-3 tane temiz B segment araç bulup, bunları 2-3 ay satamadığınız durumu da hesaba katmanız lazım. Galericilik yapan akrabalarım var. Geçen sene dükkanda 20 araç tutarlarken bu sene 3 tane olmasına rağmen hala satamıyorlar. Kredi faizleri çok yüksek.
İşin mafyası, dolandırıcısı, kredicisi, tefecisi, zabıtası, bina yöneticisi, muhasebecisi gibi pek çok manyaklık da cabası. Arabaları çok iyi tanıyor olmanız, teknik işlerden anlamanız da gerekiyor.
Tanıdığınız güvenilir eksper, motor ustası, kaporta ustası, oto kuaför de bulmalısınız.
Mevcut bir galeriye ortak olabilirsiniz ama sıfırdan açacaksanız aynı zamanda bunlar ile uğraşmak da var.

Şu anda iş yeri açıp kalan parayla ufak araçlar alıp bu işi öğrenmek ve paramı biraz artırmayı düşünüyorum bütçemde cok olmadığı için cok araba alamıyorum.

Şu anda iş yeri açıp kalan parayla ufak araçlar alıp bu işi öğrenmek ve paramı biraz artırmayı düşünüyorum bütçemde cok olmadığı için cok araba alamıyorum.
Sahip olmanız gereken sertifikaları bir araştırın. Artık her isteyen galeri açamıyor. İyi planlama yaparsanız kazanırsınız, heyecana kapılırsanız üzülme ihtimaliniz yüksektir. 2. el piyasası aşırı durgun şu aylarda.

Bir miktar para, 45 kalibre bir tabanca ve mafya tanıdık.

mqdefault.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı