Nasıl güç kazanılır?

enesnees

Centipat
Daha fazla  
Erkeğim 11 yaşında 1-45 boyluyum. Ortalamanın 4-5 kg altındayım bileklerim sınıftaki en ince bilek kızlar bile benden güçlü.
Ne yapabilirim? Bilek ve kollarımın kalınlaşıp güçlenmesi için ve iyi dövüşmek için kimsyle dövüşemiyorum. Çok güçsüzüm. O kadar antrenman da yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
11 yaşında belli bir gücün olmaz zaten önündeki 3 yıl içinde istesen de istemesen de kuvvetleneceksin ayrıca yaptığın antrenmanlar düzenli planlı ve sana uygun değil boşa enerji kaybıdır onun dışında 1 ay yaptığınız bir şeyden aşırı bir fayda beklemek saçma insanlar yıllarını veriyor bu işlere.

Erkeğim 11 yaşında 1-45 boyluyum. Ortalamanın 4-5 kg altındayım bileklerim sınıftaki en ince bilek kızlar bile benden güçlü.
Ne yapabilirim? Bilek ve kollarımın kalınlaşıp güçlenmesi için ve iyi dövüşmek için kimseyle dövüşemiyorum. Çok güçsüzüm. O kadar antrenman da yaptım.

Sen benim gibisin o yaşlarda kızlarda benden güçlüydü şimdi hepsinden güçlüyüm. Ama şöyle bir durumda var çok abartılı güç iyi değildir sen kendini koru yeter.

Daha ergenlikte bile değilsin, çocuksun. Kızların senden önce büyüyüp güçlenmesi normal. Bu yaşta antrenmandan ziyade sağlıklı beslenmeye, iyi uyumaya dikkat etmen lazım. Bu yaşta kafaya takılacak şeyler değil bunlar.

Ne yapabilirim? Bilek ve kollarımın kalınlaşıp güçlenmesi için ve iyi dövüşmek için kimsyle dövüşemiyorum. Çok güçsüzüm. O kadar antrenman da yaptım.
Kızlar küçük yaşta erkeklere göre daha çabuk güçlenir.

Çok yavaştan spora başla. Erken yaşta spora başlamak, özellikle ergenliğe girerken spora başlamak; gelişim açısından çok daha yararlı olur. Boy uzamasını engelleyecek hareketlerden kaçın (deadlift-squat vs..)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı