@Ahmet5550 Benim yaşım 17, boyum 1.72 kilom ise pandemi ve YKS sınavı süreçlerinden beri 70 den 97 ye kadar gitti ve baya şişmanım tartıda ama baksanız 80 ancak dersiniz fazla göstermiyorum şimdilik. Benim sorunum nefsime hakim olamamam, yemek yerken kendimi kaybetmem ve aşırı fazla yemem, gece açken bir şeyler yemem. Bunları bastırıp sizin gibi diyete girsem bende günlük 500 gr. civarı verebilir miyim? Gerçi üç beş kilo verdiğimi görmek bile beni motive eder gramını önemsemem açıkçası. Sürecinizin başında açlıkla nasıl mücadele ettiniz? Az yiyerek mideniz küçüldü mü ve bende 2 ay bunları yapsam verebilir miyim biraz kilo? Genelde birden yemeği çok azalarak yapılan diyetler etkili olmaz ve ters etki yapar, daha fazla kilo alır insan deniyor da ondan da korkuyorum. Abur cubur eve gelmedikçe asla yemem, kendim de almam ama peyniri ve ekmeği aşırı tüketiyorum evde yulaf yerine. Bana bir tavsiyeniz var mıdır acaba gerçekten hâlime üzülüyorum ama istem dışı yiyorum ne yapsam bilmiyorum doğrusu. Endokrine gidemem çünkü pandemi var, hastaneye gitsem bile ondan daha önemli sorunlarım olduğundan gidemeyebilirim yine.