Nasıl hızlı kilo verilir?

Kardiyo artı düzgün ve sağlıklı yemeniz lazım kilo vermek istiyorsanız. Çayı şekersiz, yemeği ekmeksiz yiyeceksiniz. Abur cubur, asitli içecekler, poğaça gibi şeyler veya şekerli şeyler yemeyeceksiniz yani işte zararlı ve fazla kalori içeren.

Kardiyo olarak bu arada bunu öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağlıklı şeyler olarak ne yiyeceğini bilmiyorsan isen:

Tabağını yemeğin protein falanına göre nasıl böleceğini bilmiyorsan:

@Ahmet5550 Benim yaşım 17, boyum 1.72 kilom ise pandemi ve YKS sınavı süreçlerinden beri 70 den 97 ye kadar gitti ve baya şişmanım tartıda ama baksanız 80 ancak dersiniz fazla göstermiyorum şimdilik. Benim sorunum nefsime hakim olamamam, yemek yerken kendimi kaybetmem ve aşırı fazla yemem, gece açken bir şeyler yemem. Bunları bastırıp sizin gibi diyete girsem bende günlük 500 gr. civarı verebilir miyim? Gerçi üç beş kilo verdiğimi görmek bile beni motive eder gramını önemsemem açıkçası. Sürecinizin başında açlıkla nasıl mücadele ettiniz? Az yiyerek mideniz küçüldü mü ve bende 2 ay bunları yapsam verebilir miyim biraz kilo? Genelde birden yemeği çok azalarak yapılan diyetler etkili olmaz ve ters etki yapar, daha fazla kilo alır insan deniyor da ondan da korkuyorum. Abur cubur eve gelmedikçe asla yemem, kendim de almam ama peyniri ve ekmeği aşırı tüketiyorum evde yulaf yerine. Bana bir tavsiyeniz var mıdır acaba gerçekten hâlime üzülüyorum ama istem dışı yiyorum ne yapsam bilmiyorum doğrusu. Endokrine gidemem çünkü pandemi var, hastaneye gitsem bile ondan daha önemli sorunlarım olduğundan gidemeyebilirim yine.

Ben bu konuda uzman veya bilgili kişi değilim ama bir iki bir şey söyleyebilirim. İlk başlarda şu anki gibi değildim. Günlük kalori miktarımın 200 300 altına düşmüştüm. Birden kesmedim yemeyi. İlk zamanlarda haftada 600 700 gr. veriyordum. Onu görmekte ayrı mutluluk ve motive ediyor insanı. Zaten yavaş yavaş yememi azalttığım için artık normal gibi geliyor. Çok az bir yemekle de doyar oldum. Günlük 500 gr. gerçekten çok fazla. İlk başlarda o kadar vermeniz çok zor gibi. Dayım da kendine hakim olamıyordu yemek yerken. İnsülin direnci varmış ve doktor ilaç yazdıktan sonra çok rahatlamış. Doktora gidemem demişsiniz o yüzden bir şey diyemiyorum. Ama bu yaşlarda olur mu onu da bilmiyorum. Arada sırada canınızın çektiğini yerseniz çok sık olmadığı sürece biraz daha rahat bir şekilde verirsiniz muhtemelen.

Yani siz de kalori hesabına düşüp 200 kalori azaltarak başladınız. Sonra arttırdınız mı peki? Bende kalori hesabına girmiştim ama evde kendime o kalori kadar menü ayarlamam imkansız.

Şu an günlük kalori ihtiyacımın çok altındayım. Zamanla düştüm tabii ki. Menü olarak yapmıyorum. Yulafın 1 kaşığındaki kaloriyi Google'da arattığım zaman çıkıyor zaten. Akşama da yediğim çorbanın 1 tabak kalori miktarını eklediğim zaman günlük aldığım kalori çıkıyor. Yaklaşık 3000 kalori civarı ihtiyacım var günlük olarak. Toplam 1000 kalori bile etmeyen bir menü çıkıyor. O yüzden aralarda bazı günler çok fazla olmadan bir kaç abur cubur bisküvi vs. yiyorum.

Bilgilendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bende kalori ihtiyacımı hesaplayıp 500 700 kalori azaltmayı deneyeceğim şimdilik. Çok teşekkürler.

Kas yapma derdiniz yoksa kalori açığı bırakacaksınız, yeteri kadar koşu yada yürüyüş ( Yürüyüş için 6KM yani yaklaşık 10k adım ), ekmek yeme, vücut ağırlığını 0.033 ile çarparak günlük su ihtiyacını hesapla ve son tavsiyem haftada 1 gününü sadece sebze ağırlıklı öğünlerine ayır. Yani tavuklu salata olur, ton balıklı olur, mısırlı vs. Bunları kendin ayarla ve şu yazdıklarımı yapsan bile 2 haftada sonucu görürsün. Ayrıca kilo verdikten sonra deri sarkması olmamasını istiyorsan yürüyüş ve koşu haricinde evde kendi çapında idmanlardan yararlanmalısın ( Ağırlık yani ). Ama her gün koşu ve idman yapacaksın diye bir kaide yok. Haftada 3 olur 4 olur. Bunları kendine göre ayarla dostum.

Ben de senin gibi aynı durumdayım. Tartıda nedense 106 KG çıkıyor ama görsen beni 85-90 KG dersin. Sanırsam boydan dolayı. Ben de 1 haftadır devam ediyorum ayni azimle. Sabahları bir adet haşlanmış yumurta, 3 zeytin, çok az peynir. Akşam da küçük porsiyonlarla sebze vb. yemek. Günlük 2900 kalori almam gerekirken 1000 kaloriyi geçmiyor. Hiçte açlık hissi yaşamıyorum. Yaşarsam su ile geçiştiriyorum. İlk başta azim ve devamlılık lazım. Sen spor da eklersen buna harika verirsin. ( Evde 30 dakika bazı egzersizleri yapsan yeterli.)
Zaten okul olduğu için bence sıkıntı olmaz yürüyüş konusunda. Ben de ameliyat olup 1 ay yatarak yemek yediğim için aşırı kilo aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…