Arkadaşlar benim Xbox One gamepad'im vardı ve drifting sorunu oldu, parça söyledim tamire verecektim ama babam bizim arkadaşlar elektrikçi, anlar dedi ve götürdü. Kolu perişan etmişler, laf söyleyince de bana bağırıyor. Toplam 150 TL var ve para biriktiriyorum kol almak için, bizimkiler de destek olmuyor, tek başıma nasıl hızlıca para biriktirebilirim?
Daha önce başka başlıkta da yazmıştım.
Ben 16-17 yaşlarındayken babam her ay 1 milyon lira (1993) havale yapardı. Onun 600 bin lirasına 50 dolar alırdım (1993 kuru, 1 dolar = 12000 TL), kalan 400 bin lirayı okul kantin ve her okul çıkışı Ankara Zafer Çarşısındaki eski kitap satan sahaflardan 1-3 lira gibi fiyatlarla kitap almaya harcardım.
O şekilde yaza kadar biriktirdikten sonra 350 dolara ilk oyun bilgisayarım
Amiga 500+ ve 80 dolara
Casio cep televizyonu almıştım, bir buçuk yıl sonra da 500 dolara kullanılmış
Canon T70 fotoğraf makinesini 2 ayrı objektifle birlikte almıştım.
Amiga 500+'ı Ankara'dan İstanbul'a taşınırken satmak zorunda kaldım ama fotoğraf makinesi ve cep televizyonu halen çalışır halde duruyorlar.
Parayı biriktirmenin yolu, o miktarı tavuk tantuniye, çiğ köfte dürüme ya da bir şekere/dondurmaya harcamış gibi düşünmektir. Tabi aç kalmadan, fazladan yer gibi.
Rakam 1 hafta/1 ayda 10$-20$ kadar yapınca da, götürüp bir döviz bürosunda dolara çevrilir.
Çünkü tıpkı 1980 ve 90'lı yıllar gibi enflasyon dönemindeyiz.
Paranızı ya bir eşyaya ya da dolara yatırmanız lazım ki durduğu yerde değer kaybetmesin.