Rehber Steam Nasıl İade Yapılır?

Bu rehberde, Steam’ten aldığınız bir oyunu nasıl iade edebileceğinizi ve bu süreçte dikkat etmeniz gereken noktaları adım adım anlatmak istiyorum. Özellikle ilk kez iade işlemi yapacak olanlar için oldukça faydalı bir rehber olacağını düşünüyorum.

Oyunu kredi kartı ya da banka kartıyla satın aldıysanız, iade işlemi onaylandığında ücret doğrudan kartınıza geri yatırılabilir. Dilerseniz iade formu üzerinden bu tutarın Steam Cüzdan bakiyenize aktarılmasını da seçebilirsiniz. Ancak eğer oyunu zaten Steam bakiyesiyle aldıysanız, para yalnızca yine cüzdanınıza iade edilir.

Steam İade Politikası
Steam’in iade şartları aslında oldukça net. Ancak geçmişte bazı kullanıcılar, oyunları kısa süre deneyip iade etmeyi alışkanlık hâline getirdiği için bu sistem son yıllarda daha sıkı takip ediliyor.

İade talebinizin kabul edilmesi için aşağıdaki şartların karşılanması gerekiyor:
  • Oyunun satın alındığı tarihten itibaren 14 gün geçmemiş olması.
  • Oyun süresinin toplamda 2 saati aşmamış olması.
  • DLC veya içerik paketlerinde de bu süre kriteri genellikle geçerli.
  • Bazı oyunlar için farklı kurallar geçerli olabilir. Satın almadan önce açıklamaları incelemenizde fayda var.
Bu koşulların dışında da iade talebi oluşturabilirsiniz, fakat karar tamamen Steam Destek ekibine bağlı oluyor.

İade Talebi Nasıl Oluşturulur?
  1. Steam hesabınıza tarayıcıdan ya da masaüstü uygulamasından giriş yapın.
  2. “Destek” menüsüne tıklayın.
  3. İade etmek istediğiniz oyunu seçin.
  4. Gerekçenizi belirtin (“Beklentilerimi karşılamadı” gibi).
  5. “İade talebinde bulunmak istiyorum” seçeneğini işaretleyin.
  6. Kısa bir açıklama yazın.
  7. Talebinizi gönderin.
Başvurunuz gönderildikten sonra Steam Destek birimi tarafından değerlendiriliyor.

İade Süreci ve Geri Ödeme
  • Genellikle iade işlemleri hızlı ilerliyor. Onay geldiğinde e-posta ile bilgilendirme alıyorsunuz.
  • Kartla ödeme yaptıysanız ücretin hesaba geçmesi 4-7 iş günü sürebilir. (bankaya göre bu süre kısalabilir ya da biraz uzayabilir.)
  • Cüzdan iadesi seçtiyseniz çoğunlukla aynı gün içerisinde hesabınıza geçiyor.
Eğer süre uzarsa veya bir sorunla karşılaşırsanız, talep numaranızla birlikte Steam Destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gereken Diğer Hususlar
  • Eğer 14 günlük süre ya da 2 saatlik oyun süresi az da olsa geçtiyse, iade büyük ihtimalle reddedilir.
  • Hediye edilen bir oyunun iadesi sadece hediyeyi gönderen kişi tarafından yapılabilir.
  • Sürekli aynı oyunu alıp iade etmeye çalışmak sistem tarafından kötüye kullanım olarak algılanabilir. Bu, gelecekteki taleplerinizi olumsuz etkileyebilir.
  • Bazı kullanıcılar indirimsiz oyunları alıp, oyun indirime girdiğinde iade edip tekrar alıyor. Bu, kısa vadede işe yarayabilir ama hesabınız için uzun vadede risklidir.
Aklınıza takılan veya eklemek istediğiniz bir şey varsa, yazabilirsiniz.

2 saati geçmemesi kuralı tam olarak kesin değil. 5 saate kadar kabul etme şansları var ama çok küçük bir ihtimal 3-4 saat olsa bile şana iptal edilebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…